oameni în faţa cărora m-aş ridica în picioare

Există oameni a căror viaţă e uşoară. Există oameni care nu trăiesc, ci doar îşi târâie zilele de la naştere până la moarte. Există oameni care-şi consumă viaţa plângându-se de vicisitudinile ei, blamând soarta, universul, semenii pentru ghinioane, obstacole sau tragedii. Există oameni care nu dăruiesc nimic celorlalţi, singura lor grijă fiind să-şi “trăiască clipa”. Există oameni care stau cu mâna-ntinsă şi care-şi plâng neîncetat de milă. Dar există şi oameni frumoşi! Care, deşi ar fi putut face toate cele de mai-nainte, şi ar fi fost şi îndreptăţiţi, probabil, au decis să n-o facă. Dimpotrivă! Priviţi-i în acest filmuleţ şi veţi înţelege!

V-au plăcut aceşti oameni? Iată povestea lor:

Ma Li se pregătea intens să devină balerină când, în 1996, la 19 ani, un accident de maşină părea că i-a distrus visele şi viaţa. Braţul drept i-a fost amputat, iubitul a părăsit-o iar ea a încercat să se sinucidă. A fost salvată de părinţi şi a reînvăţat să trăiască. Şi să danseze. Şi-a deschis o mică librărie. În 2001, un prieten a convins-o să participe la o competiţie naţională deschisă tinerilor artişti cu handicap. A câştigat medalia de aur, ceea ce a făcut-o să se reîntoarcă la dans. În 2002 l-a cunoscut pe Tao, de care va fugi iniţial, de teamă că va suferi din nou. Acesta a căutat-o prin tot Beijingul până a găsit-o într-un local, dansând. De atunci sunt nedespărţiţi, el devenindu-i şi impresar.

Zhai Xiaowei, fiu de fermier, avea 4 ani, în 1988, când s-a urcat pe un tractor care mergea, a căzut şi i-a fost prins piciorul stâng sub roată. A fost nevoie să i-l taie. Povesteşte că doctorul i-a spus că va întâmpina multe dificultăţi şi obstacole în viaţă. Zhai s-a-ntors către tatăl său şi l-a-ntrebat dacă “dificultăţile” şi “obstacolele” sunt bune la gust, ca bomboanele! Acesta i-a răspuns că da, dar nu le va putea mânca pe toate odată, ci una câte una… La vârsta adolescenţei, după ce a încercat săritura în înălţime şi pe cea în lungime, apoi înotul, s-a oprit la ciclism, cu lungi şi chinuitoare antrenamente, pentru a putea participa la Jocurile Paralimpice.

Cei doi s-au întâlnit în 2005. Nu se ştie cum l-a convins Ma să danseze împreună cu ea. Zhai s-a mutat cu ea şi cu soţul ei, Tao, începând exerciţii şi repetiţii istovitoare, de la 8 dimineaţa la 11 seara. În 2007 au rămas fără bani. S-au înscris în Concursul Naţional de Dans, alături de alţi 7000 de competitori, ei fiind primul cuplu de persoane cu handicap care s-a încumetat la aşa ceva. Au cucerit medalia de argint şi o notorietate colosală. De atunci, fiecare apariţie a lor, fiecare dans, inspiră şi emoţionează oamenii.

Iată-i aici şi la Chinezii au talent, unde au terminat pe locul 4.

Pentru modul în care aţi ştiut să treceţi peste loviturile sorţii, dar mai ales pentru felul în care scoateţi din voi frumosul şi-l dăruiţi celorlalţi, Ma şi Zhai, mă ridic în picioare în faţa voastră!

PS. Află şi despre alţi Oameni frumoşi, aici.

Categorii: Oameni
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Sunt si eu dintre cei ce se tarasc prin viata , nu mi se pare greu insa , asa mi-a fost dat si reusesc chiar prea bine , si daca in loc de mila primesti aplauze , in cazul meu aprecieri , e atat de miscator , te inalta ca om . De mult te apreciez , doar azi am deschis pagina ta si m-a atins tocmai pe mine . Multumesc ! De-acum te vizitez mereu .

   1. Toata admiratia pentru protagonistii acestui freak show.Dar de ce trebuie sa te lauzi Eminuto?Asa este frumos? Nu se cade.Herjeu esti OK.Succes in continuare!

  2. Intr-adevar acesti doi tineri minunati emana talent,daruire,curaj,demnitate si curaj de a invinge vicisitudinile vietii.Bravo lor pentru performantele realizate.