oameni în faţa cărora m-aş ridica în picioare (14)

Ultimii 20 de ani au adus cu ei scăderea prestigiului unei caste care, până la revoluţie, se bucura de încredere şi respect. Cea a medicilor. Mulţi dintre ei au luat calea străinătăţii, a condiţiilor de muncă şi a salariilor decente. Alţi au rămas aici, luptându-se cu sistemul. Cred că toţi cei care am avut probleme de sănătate, mai mari sau mai mici, am cunoscut doctori buni, care ne-au plăcut şi ne-au impresionat prin profesionalismul lor, şi unii… mai puţin buni sau impresionanţi :) Dar nu cred că vreunul dintre noi a avut ocazia să cunoască un medic precum cel despre care vă voi vorbi astăzi!

Ted Rummel este un chirurg ortopedist în O’Fallon, Missouri, Statele Unite. Până în 2010 nu s-ar fi vorbit de ei, decât în rândul colegilor de breaslă şi al pacienţilor pe care i-a operat cu succes. În acel an, viaţa lui s-a schimbat radical. Din cauza unui chist care a explodat în coloana vertebrală, Ted a rămas paralizat de la brâu în jos. Şi s-a trezit că, de la peste 1000 de operaţii pe care le făcea într-un an, a ajuns să se uite pe pereţi, dintr-un scaun cu rotile. Mulţi oameni, chiar cu profesii mai puţin solicitante, ar fi renunţat, probabil, la muncă şi ar fi ieşit la pensie pe caz de boală.

ted-rummel-2Dar n-a vrut asta. Aşa că, în mai puţin de un an, s-a-ntors în sala de operaţii. Cu ajutorul unui scaun care se ridică, el poate face absolut tot ceea ce putea şi înainte de incident. Cel puţin în întervenţiile chirurgicale. Ceea ce l-a ajutat enorm chiar pe el să depăşească şocul psihologic provocat de paralizie. Ted spune că recuperarea unei părţi din viaţa de dinainte înseamnă foarte mult pentru el. Şi faptul că are alături o familie dosebită face să pară, uneori, că lucrurile nu s-au schimbat prea mult. El ştie şi o spune de fiecare dată, că, în pofida a ceea ce i s-a-ntâmplat, este un norocos. Pentru că e om cu o profesie bună, cu resurse, bine educat şi înconjurat de oameni care-l iubesc. De aceea şi-a propus să-i ajute pe cei care trec prin momente grele, fără să aibă şansa lui.

Pentru toate acestea, Ted Rummel, mă ridic în picioare în faţa ta!

PS. Click pe poze pentru a le vedea mai mari!

sursa

***

Aici găsiţi poveştile altor oameni deosebiţi!

Categorii: Oameni
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Ei, pai cum sa nu te ridici in fata a unor astfel de oameni ?!
   Cam asta inseamna omenie si …caracter ! Si eu ma ridic in picioare in fata acestui om.
   Am convingerea ca si in Romania sunt medici asemeni lui Ted Rummel. Si nu, nu-s naiva. Desigur, povestile nu sunt aceleasi, dar medici care …inainte de toate, sunt oameni si care isi fac meseria pana la capat !