nu ne mai facem bine niciodată!

N-o să ne facem bine niciodată! N-o să scăpăm niciodată de nesimţiţi, indolenţi, pomanagii şi asistaţi! O viitură puternică s-a produs, vineri dimineaţă, pe pârâul din localitatea Zorleni, 15 locuinţe şi 50 de gospodării fiind inundate. La solicitarea autorităţilor locale, ISU Vaslui a mobilizat în zonă mai multe echipaje de pompieri pentru evacuarea apei. În imaginile surprinse de colegii mei se vede cum cei trimişi acolo îşi fac treaba, în timp ce localnicii stau în mijlocul străzii, la taclale.

Iarna trecută, toată lumea s-a isterizat când MRU a pomenit de cei care stau în crâşme în timp ce militarii le deszăpezesc locuinţele. Sufletele patriotarde s-au isterizat de aşa infamie şi l-au crucificat verbal pe premier, ca fiind anti român. Cel de acum e mai precaut şi nu va lăsa să-i scape vreo remarcă asemănătoare, chiar dacă, sper, îi va fi trecut prin minte. Pentru că el ştie că voturile se obţin cu ajutoare şi despăgubiri, nu cu critici. Oamenii trebuie să simtă că, în continuare, cineva le va pune un bănuţ în mâna întinsă, nu că le va da peste ea şi-i va trimite la muncă.

Dar, domnule Prim Ministru, eu nu am la ce să fiu ales sau reales, aşa că, în calitate de simplu cetăţean, plătitor de taxe (care nu-s chiar printre cele mai mici), vă rog să vă mai gândiţi Vreau să plătiţi din ele profesorii, medicii şi poliţiştii. Vreau să faceţi cu ele şosele şi poduri. Să construiţi spitale şi şcoli. NU vreau să folosiţi banii pentru a-i despăgubi pe NESIMŢIŢI! Pe cei care, chiar loviţi de soartă, înţeleg să sfideze bunul simţ şi pe cei veniţi să-i ajute!

Chiar cu riscul de a pierde câteva voturi, puneţi umărul la schimbarea mentalităţii atât de răspândite la români, şi refuzaţi-le ajutoarele milogilor care stau în mijlocul uliţii, păstrându-le doar pentru cei care chiar au nevoie de ele: bătrâni, familii cu mulţi copii, bolnavi sau persoane cu handicap.

Lăsând la o parte indolenţa multora de a ignora legea care-i obigă la asigurarea casei pentru o sumă modică, şi care i-ar ajuta tot pe ei, în caz de calamităţi, nimic nu e mai periculos pentru un stat sărăcit şi atrofiat ca al nostru decât ideea împământenită că el e obligat să dea, că de-aia e stat, şi celor care muncesc şi celor care taie frunza la câini, şi celor responsabili şi nesimţiţilor!

Sunt un om preponderent de stânga şi un adept profund al solidarităţii umane, dar nu vreau ca ea să fie folosită abuziv pentru ca unii să primească pomană pentru simplul fapt că natura s-a supărat, iar ei sunt prea ocupaţi cu statul degeaba, încât nu mai au timp şi energie să mişte un deget, nici pentru ei, nici pentru cei din jurul lor!

Categorii: specimene şi mentalităţi, timeless, viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Comentariul imi aminteste de munca prestata de studenti in agricultura si de taranii stransi ciopor, bauti sau in curs de.. comentând hainele sau, dupa caz, anatomia studentelor. Cat despre asistatii social, acestia sa fie separati de pensionari iar ajutoarele sa fie acordate in produse obtinute pe baza unor cartele care sa fie folosite ca instrumente de plata pentru o lista limitata de produse, fara tigari sau bautura.

  2. nu vad niciun batran in cadru, deci care e discutia? numai barbati puturosi si voinici care put de lene! sper ca data viitore pompierii sa fie la o urgenta “mai urgenta” si mizerabilii astia sa-si curete singuri santurile. cand li se umplu veceurile tot pe pompieri ii aduc sa le curete rahatul de la fund? o rusine! locuiesc la sat dar nu stiu sa foloseasca lopata? or fi si astia din genul “noi nu vrem decat sa muncim” dar frecam menta de cand ne-am nascut? :(

  3. Ave,ti dreptate.Nimeni nu se asigura,dar asteapta pomana de la stat.De ce nu sunt obligati sa respecte legea,care este clara,si sa nu mai primeasca ajutoare.