nesimţiţii să plătească

7 nesimţiţi cu doi copii au decis că regulile sunt pentru proşti şi, prin urmare, ei nu trebuie să le respecte. Aşa că s-au aventurat pe o bucată de drum pe care e interzisă circulaţia pe timp de iarnă. În fond, sunt convins că în capul lor, închiderea Transalpinei e doar o toană de-a autorităţilor pe care ei nu sunt obligaţi s-o suporte! Ca să le facă în ciudă, zăpada, în cârdăşie cu guvernul, masoneria mondială şi comuniştii ruşi, i-a cam blocat pe coclauri.

Aşa cum e normal, echipaje de salvare au plecat spre ei. Până la această oră vor fi fost scoşi din nămeţi şi trimişi acăsică, să bea o ţuică în onoarea norocului lor de a avea semnal la telefon în creierii munţilor. Vor primi o amendă de circulaţie de vreo 50 de euro şi… gata! Data viitoare vor face exact la fel. Pentru că nesimţirea nu trece cu una cu două! Ea se autoalimentează şi se transferă, ca un bun de preţ, din generaţie în generaţie!

Foarte bine, vieţile, chiar şi ale nesimţiţilor, sunt mai presus de costul operaţiunilor de salvare. Dar, totuşi, n-ar trebui ca ei să-l plătească? Să fie nesimţiţi pe banii lor, mă gândesc, nu pe ai comunităţii. Pentru că n-a fost vorba de un accident, de o avalanşă sau viscol care i-a surprins pe şosea. N-ar fi timpul, totuşi, să înceapă oamenii să achite costul efectelor lipsei lor de corectitudine, ale dispreţului faţă de lege şi faţă de ceilalţi? Poate, astfel, data viitoare vor fi mai prevăzători înainte de a da curs senzaţiei că ei îşi permit orice.

Şi nu-mi veniţi, vă rog, cu prostia că alţii fură milioane, bla, bla! Pentru că e vorba despre acelaşi lucru. Aceeaşi nesimţire, acelaşi dezinteres pentru reguli şi aceeaşi lipsă de respect pentru ceilalţi. Toţi sunt din aceeaşi familie. Pe mine, cetăţean corect şi cinstit, care respectă regulile jocului în societate, mă arde la buzunar atât nesimţirea corupţilor şi hoţilor, indiferent în ce instituţie s-ar afla, cât şi cea a indivizilor înzăpeziţi din cauza lor. Nu suma cu care mă păgubesc e importantă, ci lipsa lor de respect la adresa mea!

PS. Aici găsiţi mai multe specimene şi mentalităţi!

Categorii: specimene şi mentalităţi, timeless, viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Yo zic ca ar trebui impuscati.Ma fratilor potoliti-va ,nu mai fiti asa rai,ca e vorba de o nesabuinta pe care o putem comite intr-un context oarecare aproape fiecare dintre noi.Oamenii au riscat pe pielea lor,aproape sigur ca vor fi amendati,sigur ca n-a fost intelept ce au facut,dar nu trebuie sa aruncam cu piatra ,ca pana la urma oricine poate gresi.Cred ca o bariera ar impiedica teribilistii de acest gen.

   1. Yo zic sa le dam un premiu, ceva, ca sa-i incurajam pe cat mai multi sa le urmeze exemplul. Ca sunt prea putini nesimtiti prin Romania!

   2. @John. e Ok, au gresit oamenii, i-a luat valul de adrenalina; dar dupa ce i-au scos salvatorii din nameti, sa faca bine sa-si recunoasca neghiobia ;i sa doneze autoritatii respective o suma care sa acopere costurile operatiunii. Simplu, nu?

  2. in Spania , in unele regiuni muntoase protejate ,este interzis focul deschis intre lunile mai si septembrie. Daca ai chef de un barbeque si cineva observa fumul se prezinta pompierii .Vinovatul plateste o amenda usturatoare PLUS costul deplasarii utilitarelor de pompieri la locul infractiunii.
   Nesimtirea se plateste acolo.

  3. Ok, sa plateasca.
   Dar nu e mai simlu sa fie pusa o Bariera, cu B mare, adica mare. Incuiata cu lant si lacat, ca sa le piara cheful smecherilor sa treaca de ea sau sa o distruga.
   Asta pentru a primi la bonus si fapta de distrugere.

   1. De ce mama naibii in toate tarile e suficienta o pancarta, numai la romani e nevoie de bariere, lanturi si lacate?

  4. Mda, urâtă întâmplare. Sunt și eu pentru varianta propusă de tine. Doar că în România, țara descurcărelii, e cam greu de aplicat. Cine-și face capital politic cu așa ceva?

  5. Pfoai de capul meu!!!! Eu locuiesc în Austria de ceva ani și tre’ să spun că aici ar costa cel puțin vreo douăjde mii de ieuroi toată distracția asta. Fără amendă, doar faptul că salvamontiștii și-au asumat riscul să vină să-i salveze. Plus costurile echipamentelor folosite. Plus că în timpul ăsta, puteau salva alte vieți nevinovate (adică niște oameni care nu au încercat să facă pe șmecherii). Deci în total, minim 40.000€ și dacă șefii salvamontiștilor îs șmecheri, de persoană…