nesimţiţii să plătească

7 nesimţiţi cu doi copii au decis că regulile sunt pentru proşti şi, prin urmare, ei nu trebuie să le respecte. Aşa că s-au aventurat pe o bucată de drum pe care e interzisă circulaţia pe timp de iarnă. În fond, sunt convins că în capul lor, închiderea Transalpinei e doar o toană de-a autorităţilor pe care ei nu sunt obligaţi s-o suporte! Ca să le facă în ciudă, zăpada, în cârdăşie cu guvernul, masoneria mondială şi comuniştii ruşi, i-a cam blocat pe coclauri.

Aşa cum e normal, echipaje de salvare au plecat spre ei. Până la această oră vor fi fost scoşi din nămeţi şi trimişi acăsică, să bea o ţuică în onoarea norocului lor de a avea semnal la telefon în creierii munţilor. Vor primi o amendă de circulaţie de vreo 50 de euro şi… gata! Data viitoare vor face exact la fel. Pentru că nesimţirea nu trece cu una cu două! Ea se autoalimentează şi se transferă, ca un bun de preţ, din generaţie în generaţie!

Foarte bine, vieţile, chiar şi ale nesimţiţilor, sunt mai presus de costul operaţiunilor de salvare. Dar, totuşi, n-ar trebui ca ei să-l plătească? Să fie nesimţiţi pe banii lor, mă gândesc, nu pe ai comunităţii. Pentru că n-a fost vorba de un accident, de o avalanşă sau viscol care i-a surprins pe şosea. N-ar fi timpul, totuşi, să înceapă oamenii să achite costul efectelor lipsei lor de corectitudine, ale dispreţului faţă de lege şi faţă de ceilalţi? Poate, astfel, data viitoare vor fi mai prevăzători înainte de a da curs senzaţiei că ei îşi permit orice.

Şi nu-mi veniţi, vă rog, cu prostia că alţii fură milioane, bla, bla! Pentru că e vorba despre acelaşi lucru. Aceeaşi nesimţire, acelaşi dezinteres pentru reguli şi aceeaşi lipsă de respect pentru ceilalţi. Toţi sunt din aceeaşi familie. Pe mine, cetăţean corect şi cinstit, care respectă regulile jocului în societate, mă arde la buzunar atât nesimţirea corupţilor şi hoţilor, indiferent în ce instituţie s-ar afla, cât şi cea a indivizilor înzăpeziţi din cauza lor. Nu suma cu care mă păgubesc e importantă, ci lipsa lor de respect la adresa mea!

PS. Aici găsiţi mai multe specimene şi mentalităţi!

Categorii: specimene şi mentalităţi, timeless, viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. In toate imprejurarile ce stabilesc interdictii, sa se ia asemenea masuri care sa descurajeze orice tentativa de a gresi,pune bariera,instaleaza posturi de supraveghere,control preventiv pe traseu, prvare de libertate cu prestare de serviiciu in folosul societatii pentru abateri de la reguli etc,care genereaza costuri mai mici decit cele generate de dezastre!

  2. Am spus-o si o mai spun ! Vorba cuiva: “daca nu ti-am spus-o ti-o repet :-)))
   Mi se pare foarte grav faptul ca la “teribilismul” adultilor au fost martori si copii. Copiii aia au invatat deja ca, daca “poti si vrei”,regulile nu mai conteaza. Contul gros si masina -ultima generatie iti permit orice !
   Amenda, oricum modica, nu va fi suficienta pentru a-i dezvata !