Lăzăroiule, mai taci şi tu puţin!

Tatăl Albei ca Zăpada, moartă nenăscută, e cunoscut pentru afirmaţiile lui sibilinice, luate în serios şi desfăcute în 16 de tot felul de analişti politici. Apariţiile lui sunt vânate precum întrupările ezoterice ale unui guru transcedental, catalizator şi difuzor al energiilor Cotroceniste, ştiutor al neştiutelor şi păstrător al secretelor demiurgului care bântuie prin palat!

Fiecare ieşire publică, fiecare rând scris pe facebook, fiecare cuvânt aruncat din goana pe culoare după stăpân, trezeşte, ca şi catrenele lui Nostradmus, o adevărată frenezie a decriptării, a scoaterii la lumină a semnificaţiilor ascunse, o emulaţie intelectuală demnă de învăţatul tablei înmulţirii.

Din păcate, pentru că cel mai ales om din ţara asta pare să îl ia în serios, bălmăjelile lui seamănă mult mai puţin a mesaje coerente, fie ele şi codate, vârfuri de iceberg ale unor analize profunde şi profesioniste, şi mult mai mult cu aruncatul unor boabe (bobi n.r.) pe masă, sub privirile avide de cunoaştere ale celor care cred în vrăjitoare.

Pentru că l-am auzit vorbind şi în perioada lui prebăsistă, nu cred că e prost. Şi nici măcar rău intenţionat. Un specialist în manipulare nu-şi permite să fie astfel. El îşi face, pur şi simplu, treaba pentru care e plătit. Ca un profesionist. Şi, de mult timp, asta face: lansează pe piaţă tot felul de fumigene. Sau baloane de încercare. Sau fraze cu pretenţii de perle de înţelepciune, care vor fi preluate şi rostogolite de toate goarnele Cotroceniului şi, într-un final, adoptate ca axiome de toţi cei speriaţi de revenirea comuniştilor şi mutarea României din Europa undeva între Bangladesh şi Congo! :)

Aşa că ieri, în plin dezastru pentru oamenii stăpânului său, singura “analiză” pertinentă a consilierului a fost aceasta: “Cele 7,4 milioane voturi pentru demitere din această vară adunate de USL s-au comprimat la vreo 3,7-4 milioane.” Exact genul de “concluzie” – slogan care să înlocuiască orice procesare individuală a realităţii şi să poată, prin diseminare, să dea senzaţia unei viziuni colective asupra lucrurilor.

Sigur că el ştie că, aşa cum au spus-o oameni realişti, votul de la referendum a fost unul preponderent antibăsescu şi nu pro USL, pro Antonescu sau pro Ponta. A continua cu aceeaşi prostie manipulatorie pe care s-a bazat campania cotrocenistă de astă vară, denotă, de fapt, sărăcia ideilor la nivelul gărzii pretoriene a locatarului de la Cotroceni. Lăzăroiu ştie că mulţi din cei care au fost la urne la plebiscit au fost atât de decepţionaţi de modul şi locul în care TB, sprijinit de Europa lui populară, s-a şters cu voturile lor, încât au renunţat la o posibilă nouă experienţă asemănătoare. Ştie că sunt mulţi care n-au votat ieri pentru că detestă toată clasa politică, dar cel mai tare pe cel pe care-l consideră exponentul perfect al acesteia, şi împotriva căruia s-au pronunţat, inutil, astă vară.

Aşa că, în spiritul propagandei portocalii, am şi eu o întrebare pentru consilier: Unde sunt cele 9 milioane de absenţi de la referendum, care, cică, ar fi votat cu Băsescu, dacă n-ar fi vrut să stea acasă, ca să nu legitimeze “uzurpatorii” care au organizat referendumul?

***

Dacă doreşti să fii informat/ă rapid despre noile postări de pe acest blog, te poţi abona la newsletter (în meniul din dreapta).

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Primul paragraf este genial, cred ca pe insusi Lazaroiu l-a amuzat cand l-a citit! Pe TB, NU! nu pentru ca nu l-ar fi citit (cineva pt el) ci pentru ca acest personaj, desi ha-ha-haie mult, nu are pic de simt al umorului, lucru nepermis pt un (fost) presedinte si (actual) guvernator. Feilicitari, domnule Radu Herjeu.

  2. Nu ma pot abtine, scuze. Ia puneti-i acestui scamator( Lazaroiu) un clop prafuit, o furca in mana,niste itari vechi si postati-l langa o capita de fan…Dar nu e drept ce fac, taranul acela chiar munceste cu adevarat, este o jignire la adresa lui…L. este o caricatura, nu pot crede ce spuneti in leg. cu presupusul sau intelect, mie mi se pare confuz, cu exprim. greoaie si incoerenta, semn al unei intelig. submediocre…Basta, am prapadit prea mult timp pt. ac. personaj. Buna seara! Toata simpatia mea pt. claritatea si exactit. ideilor exprimate.P.P.

  3. Cred ca nici nu are rost sa mai vorbim despre acest lazaroiu .Pierdem timpul degeaba .

  4. au castigat din nou prin neprezentare …. ha , ha ! in orice caz este bine platit … dar pun si eu o intrebare ca prostul , totusi de asta vara din IULIE de ce n u stim totusi cati suntem ? autoritatea aia imputita dar permanenta si electorala in sibordinea cui este …. totusi ?