ei se-aleg, noi ne-amuzăm

Pentru că se apropie alegerile locale, şi se ştie ce plicticoase pot fi, de azi voi ţine un jurnal de campanie, ceva mai puţin sobru, cu ştiri inedite despre candidaţi, strategii, slogane, evenimente. Şi, desigur, mici comentarii, acolo unde nu mă pot abţine :)

Să începem cu câteva candidaturi mai neobişnuite:

– În locul tatălui, care a încălzit scaunul de primar de 16 ani, va candida fiul său. În comuna Brazi. Ar trebui prevăzut în lege ceva pentru dinastiile locale. În fond, noi avem o lungă tradiţie monrahică.
– Actualul primar e în puşcărie (penntru corupţie, furt, fals etc), aşa că i-a luat locul în cursa electorală… soţia. Să rămână lucrurile bune în familie, nu? La Băneşti.
– La Gorgota, cu puţin timp înainte de startul cursei, PDL şi USL au făcut schimb de candidaţi. Să sperăm că nu apucaseră să-şi facă pozele de campanie cu culorile bărcii abandonate.
– Cătălin Moroşanu, luptătorul K1, cunoscut şi sub numele de „Moartea din Carpaţi“, va candida pentru un post de consilier judeţean la Iaşi. Cred că la şedinţe nu va îndrăzni nimeni să ridice tonul.
– 3 de Constantin Nicolescu se bat pentru şefia Consiliului Judeţean Argeş. Or să fie şi pozele lor pe buletinele de vot?
– Prinţul ţiganilor (fiul lui Florin Cioabă, regele care-va-să-zică) vrea să fie preşedinte. De Consiliu judeţean. Încălzirea pentru Cotroceni?
– La Răcoasa, actualul primar s-a tot sucit între bărcile puterii, pe vremea când nu era fostă, şi opoziţiei, devenită noua putere, până când n-a mai găsit nici-un loc liber. Nu întotdeauna e bine să fii cu fundul în două luntri.
– George Târnăcop vroia să folosească drept simbol electoral… un târnăcop, desigur! (ca să spargă corupţia din Primăria Bacău). Oare era bine aleasă chiar unealta celebrului Dorel? Poate de asta a ajuns să nu candideze, fiindu-i anulate 1300 de semnături false.
– Edu Adrian candidează la primăria de la sectorul 5. Nimic deosebit. Doar că, dacă va fi ales, va planta pomi fructiferi lângă staţiile de autobuz. Vorba ceea, ca să aibă şi gura mea ce mânca.
– Candidează şi Irinel. Nu mai vine cu salvarea, că n-are voie. S-a dovedit că nu prea le are p-astea cu resuscitarea bouche a bouche. Şi nu mai candidează independent, ci din partea unui partid care nu prea mai există. Aici chiar nu e nimic de comentat!

Categorii: jurnal de campanie, viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular: