fugiţi de-aici, că n-are cum să fie vinovat!

Se-ntoarce lumea pe dos! Cum plecă Morar de la DNA, preluară puterea agenturili străine, alea care vor dărâmarea statului de dreapta şi instaurarea comunismului în România! Cum altfel poate fi explicată săltarea pe nepusă masă a parlamentarului PDL de Vrancea, Alin Trăşculescu, pentru, auzi grozăvie, trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor? Cică dânsul a fost prins în flagrant pe când îl superviza pe intermediarul care a primit bani de la un cetăţean onorabil, ce vroia şi el să facă nişte afaceri cu statul.

Că deputatul n-a pus mâna pe bani e de înţeles, că de-asta boierii au slugi, ca să nu ia ei toţi microbii, bacilii şi bacteriile care, se ştie, mişună pe bancnote. Că e acuzat de fapte rele, rele, foarte rele, e mai greu de acceptat, pentru că democrat liberalul se regăseşte pe listele ARD pentru parlamentarele din decembrie. Ori asta n-ar fi fost posibil, după ce a grijit Macovei de curăţenia candidaţilor.

Prin urmare, când am auzit eu aşa ispravă a procurorilor forţaţi, desigur, de USL, să dea o lovitură de imagine alianţei dextrocardice, am fugit la lista în care comisia condusă de Monica D’Arc i-a înşirat pe toţi foştii sau/şi actualii care nu mai meritau să fie viitori. Lăsăm la o parte faptul că mai niciunul dintre ei n-a avut de suferit de pe urma vigilenţei şi criteriilor de etică atât de trâmbiţate. Şi-am citit-o de două ori, de sus în jos şi de jos în sus. Nici un Alin Trăşculescu. Nu se poate, mi-am spus! Dacă omul e vinovat de atâtea nasoale, cum zice DNA-ul, musai trebuie să fi aflat şi onorabilul comitet, că doar cerber mai acerb al cinstei şi corectitudinii nu se există. E greu de crezut că foştii subordonaţi ai lui Morar au aflat abia ieri că de vreo doi ani individul tot cerea şi tot primea sute de mii de lei, ca să deschidă uşi pentru investitorii autohtoni cu dare de mână. O astfel de anchetă durează mult şi, nefiind vorba de flotă sau alt subiect sensibil, rezultatele parţiale nu rămân chiar secrete faţă de directorul instuţiei care desfăşoară investigaţiile. Director care, după cum se ştie, e amic bun cu Macovei, mama lui spirituală şi politică, de altfel. Deci foarte greu de crezut că, dacă deputatul avea bube în cap, pe cale de a fi devăluite publicului larg, diagnosticul ar fi rămas secret pentru tanti doctor care a tăiat în carne vie, pentru a salva organismul de la sucombare prin număr insuficient de voturi.

De aceea, singura concluzie logică e că omul nu e culpabil, e curat ca lacrima şi victimă sigură a maşinaţiunilor electorale din prag de alegeri.

Dar dacă, totuşi, prin absurd, e vinovat de ce spun oamenii legii, rămân fără răspuns mai multe întrebări. Cum sunt cei care au fost pe lista aceea şi care, în final, se regăsesc, totuşi, pe listele ARD? Şi câţi din cei care au trecut prin sită au, ca şi Trăşculescu, dosar la DNA? Şi, totuşi, când va răspunde şi Macovei, după tot circul etic şi anticorupţie, naţional, european şi intergalactic, pentru “scăpări”?

***

Poţi citi, pe aceeaşi temă, şi:

– fantoma de la Operă
Mărie, dă-ţi fă jos pălăria!
patul de plastilină al lui Procust-Macovei

Dacă ţi-a plăcut această postare, te poţi abona la newsletter (în meniul din dreapta) pentru a fi printre primii care vei afla, printr-un mail, ce articole noi au mai apărut pe blog.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. De la lume adunate si-napoi la lume date . . .
   Da, desigur, nu poate fi vinovat.
   De fapt, [a se citi] nu este singurul vinovat.
   Din 1990, sunt multi, foarte multi vinovati. Inca de la vremea respectiva (adica, incepand cu 1992, 1996) postul de senator incepea sa se cumpere cu 150.000 USD, iar cel de deputat cu 125.000 USD, pentru ca nu existau euroii. Dar, existau eroii. . . marilor tunuri electorale.
   Astfel au aparut cei care erau legitimati prin votul popular si aparati de jandarmi si de “ochi albastri”. Cei care au distrus industria, au vandut bancile romanesti, au lichidat cea mai amre parte din sistemul de irigatii, au facut sa dispara flota de transport maritim si flota de pescuit oceanic (inca 100 de nave + 12 colectoare frigorifere), au facut sa se dezvolte spaga pentru noile manuale scolare, au facut sa apara drogurile printre elevi si copiii vanduti, au facut sa avem milioane in buzunar (si salarii pe jumatate fata de 1989), au facut sa platim TVA mare, au. . . au. . . au. . .
   Daca ar fi sa parodiem o poezie cunoscuta, ar trebui sa spunem cam asa: Sara la vot, alesul zice a jale/Oamenii vin, votul sa-l deie cu cale/Un candidat minte ca face dreptate/Doar pentru el, nu pentru turme votante. . . (gata cu versurile).
   Pana acum, nu am auzit de la nici un politician, repet, de la nici unul, un discurs drept si cinstit. Mai pot sa am incredere in vreunul? Sa mai am incredere in vreunul?
   Oricum, pe cei din PD-L i-am vazut bine, pe locatarul din garaj, vila Lac 2, Cotroceni etc. l-am vazut, pe micii prim-ministri i-am vazut. Pe cine sa mai vedem?
   Dar, trebuie sa mergem la vot in decembrie. Insa, trebuie sa mergem la vot cu mintea, rationali, constienti, nu cu sufletul, nu ca turmele manate de cate un cioban.
   Trebuie sa le cerem acestor cersetori care se vor parlamentari, fara sa fi facut ceva pentru cetateni (in afara de afaceri pentru buzunarul lor) sa-si dea cuvantul ca vor demisiona si vor lasa locul altora mai buni, daca vor minti alegatorii si nu vor face nimic in Casa Poporului.
   Trebuie sa le cerem acestor milogi, care isi vor legitimata inalta pozitie, sa voteze legi pentru refacerea industriei si agriculturii (macar pana la nivelul celor din 1989), pentru ca TVA sa nu mai fie “taxa pe valoare adaugata”, ci “taxa adaugata pe valoare” impozitata de stat la aceia care adauga asemenea taxa suplimentara.
   Trebuie sa le cerem acestor impostori, care nu au facut locuri de munca in marile orase (n-au alt merit decat ca vorbesc mult si, spun ei, convingatori), sa se uite la ganditorii care au creat statul Israel, care au reconstruit Republica Federala a Germaniei (Germania de Vest), care au ridicat Japonia bombardata cu 2 bombe nucleare, care au ridicat China actuala.
   Comparati aceste state, industrializate, si nu agrare, cu state precum Romania si Rusia (unde in acelasi stil au fost furate multe miliarde de dolari).
   Comparati Romania si Rusia cu Norvegia, Finlanda, Suedia, Danemarca, Olanda, state mici si cu conditii naturale de multe ori vitrege, si ele state industrializate, si cu protectia sociala existenta, chiar existenta si functionala.
   In fosta Republica Democrata Germana si acum mai sunt probleme sociale, dar Germania este acum o singura Germanie.
   Vedeti cum au trecut prin aceasta criza mondiala indusa constient tot de catre hoti, in primul rand de catre hotii americani (asemanatori marelui Gordon Brown care ne-a facut si noua muuult bine, blestematul), state precum Polonia, Cehia, Slovacia si altele, care au refuzat orice amestec si orice ajutor veninos al FMI.
   Cereti-le acestor parlagii sa treaca la treaba, sa nu mai promita fara acoperire si sa nu mai minta cu dezinvoltura ca asta-i situatia grea si trebuie sa suportam saracia noi si stranepotii nostri, in veacul vecilor.
   Ce vor sa ne spuna, ca un stat agrar este un stat care se poate dezvolta? Ce vor sa ne invete, ca Uniunea Europeana ne impune si noi trebuie sa suportam restristile si un garajist pe post de presedinte?
   Cereti-le acestor elocventi sa-si dea cuvantul ca il vor trimite la lada de gunoi a Istoriei, pana in primavara pe marele conducator! Si sa nu ne mai minta ca nu se poate, ca asa vrea Europa, asa vrea America, asa vrea nu se mai stie cine!
   Deschideti bine ochii atunci cand veti vota, ca altfel. . .

  2. Sa Fie inceputul si sa se faca lumina, ar fi cazul… cat despre madam macovei… am vrut sa scriu cu litera mare, dar nu mi-a iesit, ar fi cazul sa se autoexileze undeva si sa nu mai auzim de ea de acum in veacul vecilor.

  3. Of Doamne! Monica Din Arc iar rateaza tinta. Amaratul de arcas de la pupa e in ceata…

  4. Un articol de toata lauda.Pacat, ca noi citim, comentam si nu se intampla nimic.Nu se sesizeaza nimeni.Eu cred ca D-ul Alin va scapa cu fata curata…de asa-i sistemul condus de presedinte.Trasculescu este din PD-L…si…