finis coronat opus!

10 ani oribili din istoria României, 10 ani de dezbinare, conflicte și circ, de amestecare a valorilor, de încurajare a imposturii și incompetenței, de ridicare a minciunii la rang de politică națională, de călcare în picioare a oricăror norme scrise și nescrise de funcționare a unei comunități, de dispreț la adresa bunului simț și decenței, de accelerare a transformării unui popor într-o populație, de hăhăieli groteștiîn fața tinerei și prea bolnavei noastre ”democrații” mioritic-bizantine, nu se puteau încheia altfel decât se vede zilele acestea, în preziua alegerii celui care, în sfârșit, va avea misiuunea de a exorciza Palatul Cotroceni.

Aceste ultime zile ale unui regim imund par a fi un compendiu al întregii perioade. În doar o lună am retrăit, condensat și intens, tot coșmarul acestor ani. Campania electorală a scos iar la suprafață, ca o ultimă zvâcnire (sper), ce e mai urât și mai detestabil în materie de confruntare interpersonală.

Și nu e deloc greu de identificat motivul. Uitați-vă care sunt politicienii cei mai activi la mitinguri și emisiuni. Care sunt jurnaliștii și liderii de opinie cei mai implicați. Urmăriți firul fiecărei dezinformări, manipulări și propagande de pe internet. Veți vedea că duce la aceleași și aceleași personaje care, timp de 10 ani, au susținut și justificat politica sistematică a celui de la Cotroceni de a distruge țesătura socială a țării. Aceiași oameni  care i-au făcut jocurile prin Parlament, ministere și alte instituții publice, sau care i le-au legitimat, folosindu-și pixul sau tastatura, aceiași care au abuzat de statutul de persoane publice pentru a spoi mereu în culori vesele mizeria revărsată peste întreaga societate. Aceleași legiuni care au făcut zid în jurul lui băsescu și-au găsit acum pe altcineva în slujba căruia să-și pună lipsa de scrupule, oportunismul, indecența și agresivitatea. Și, desigur, talentul de a minți și ațâța flăcările născute din falsificarea realității.

Citiți lista ”intelectualilor” care cheamă la luptă împotriva armagedonului! Sunt aceiași pentru care 7,4 milioane de români au fost complici la o lovitură de stat. Sunt aceiași care s-au simțit onorați de concubinajul indecent cu un personaj grobian și needucat, care-i disprețuiește, de fapt, pentru servilismul lor. Ei și epigonii lor sunt cei care, acum, îi consideră proști și needucați pe toți cei care refuză să accepte că vine ciuma roșie peste ei! Aceiași deontologi care ne explicau cum e cu pixelul albastru ne avertizează azi că o să fim vânduți rușilor, iar România va deveni gubernie! Cei care au aplaudat împărțirea mârșavă a românilor în bugetarii grași și privații săraci care-i duc în spate, glorifică acum clasificarea în ardeleni deștepți și moldoveni leneși, bucureșteni hoți și munteni proști. Sau în expați educați versus analfabeți fără dinți rămași în țară. Aceiași indivizi veroși, dispuși să facă orice, să spună orice pentru a-i convinge pe cei mai slabi de înger să voteze astfel încât să-și poată păstra pozițiile și favorurile obținute până mai ieri și să se bucure de unele noi, de la cei pe care s-au reorientat să-i sprijine cu toată mizeria din dotare.

Vedem apusul unui regim bazat pe ură, înverșunare, visceralitate, minciună, dispreț, stimularea fricii… Și disperarea unora de a-l ține în viață, chiar cu riscul ca rănile provocate societății să nu mai poată fi vindecate niciodată.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Despre ,,intelectualii” lui Basescu m-am cam lamurit.Desi nu inteleg,cum un marinar badaran si profund dispretuitor la adresa ,culmea,intelectualilor,poate fi model lui Liiceanu,Plesu,Patapievici,accept ca asa este,pentru ca,sunt convins,dincolo de naivitati exista multe interese.Pot ierta candori,nu insa si meschinarii ieftine.