finis coronat opus!

10 ani oribili din istoria României, 10 ani de dezbinare, conflicte și circ, de amestecare a valorilor, de încurajare a imposturii și incompetenței, de ridicare a minciunii la rang de politică națională, de călcare în picioare a oricăror norme scrise și nescrise de funcționare a unei comunități, de dispreț la adresa bunului simț și decenței, de accelerare a transformării unui popor într-o populație, de hăhăieli groteștiîn fața tinerei și prea bolnavei noastre ”democrații” mioritic-bizantine, nu se puteau încheia altfel decât se vede zilele acestea, în preziua alegerii celui care, în sfârșit, va avea misiuunea de a exorciza Palatul Cotroceni.

Aceste ultime zile ale unui regim imund par a fi un compendiu al întregii perioade. În doar o lună am retrăit, condensat și intens, tot coșmarul acestor ani. Campania electorală a scos iar la suprafață, ca o ultimă zvâcnire (sper), ce e mai urât și mai detestabil în materie de confruntare interpersonală.

Și nu e deloc greu de identificat motivul. Uitați-vă care sunt politicienii cei mai activi la mitinguri și emisiuni. Care sunt jurnaliștii și liderii de opinie cei mai implicați. Urmăriți firul fiecărei dezinformări, manipulări și propagande de pe internet. Veți vedea că duce la aceleași și aceleași personaje care, timp de 10 ani, au susținut și justificat politica sistematică a celui de la Cotroceni de a distruge țesătura socială a țării. Aceiași oameni  care i-au făcut jocurile prin Parlament, ministere și alte instituții publice, sau care i le-au legitimat, folosindu-și pixul sau tastatura, aceiași care au abuzat de statutul de persoane publice pentru a spoi mereu în culori vesele mizeria revărsată peste întreaga societate. Aceleași legiuni care au făcut zid în jurul lui băsescu și-au găsit acum pe altcineva în slujba căruia să-și pună lipsa de scrupule, oportunismul, indecența și agresivitatea. Și, desigur, talentul de a minți și ațâța flăcările născute din falsificarea realității.

Citiți lista ”intelectualilor” care cheamă la luptă împotriva armagedonului! Sunt aceiași pentru care 7,4 milioane de români au fost complici la o lovitură de stat. Sunt aceiași care s-au simțit onorați de concubinajul indecent cu un personaj grobian și needucat, care-i disprețuiește, de fapt, pentru servilismul lor. Ei și epigonii lor sunt cei care, acum, îi consideră proști și needucați pe toți cei care refuză să accepte că vine ciuma roșie peste ei! Aceiași deontologi care ne explicau cum e cu pixelul albastru ne avertizează azi că o să fim vânduți rușilor, iar România va deveni gubernie! Cei care au aplaudat împărțirea mârșavă a românilor în bugetarii grași și privații săraci care-i duc în spate, glorifică acum clasificarea în ardeleni deștepți și moldoveni leneși, bucureșteni hoți și munteni proști. Sau în expați educați versus analfabeți fără dinți rămași în țară. Aceiași indivizi veroși, dispuși să facă orice, să spună orice pentru a-i convinge pe cei mai slabi de înger să voteze astfel încât să-și poată păstra pozițiile și favorurile obținute până mai ieri și să se bucure de unele noi, de la cei pe care s-au reorientat să-i sprijine cu toată mizeria din dotare.

Vedem apusul unui regim bazat pe ură, înverșunare, visceralitate, minciună, dispreț, stimularea fricii… Și disperarea unora de a-l ține în viață, chiar cu riscul ca rănile provocate societății să nu mai poată fi vindecate niciodată.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Va vorbesc din perspectiva unu observator obiectiv (sper eu)
   Mie mi se pare ca voi astia care il urati asa tare pe Basescu sunteti orbi la toate masaviile pe care le fac astia pe care i-ati vrea la conducere ca alternativa.

   “Vedem apusul unui regim bazat pe ură, înverșunare, visceralitate, minciună, dispreț, stimularea fricii…”

   Campania PSD nu a fost bazata oare pe ura si dispretuirea sasului? Pe stimularea fricii pensionarilor si a celor care merg la biserica? Cu minciuni pe care nici Vadim nu le-ar crede despre dezbinarea Ardealului?

   Is curios cum rationalizati voi ca ceilalti ar fi mai buni?

   Repet, nu-i simpatizez pe nici care din candidati.
   Sunt doar curios care e va e rationamentul.

   1. ma amuza tare cei care incep prin a se categorisi drept obiectivi. Din experienta mea, asta inseamna ca, mai mult ca sigur, nu sunt astfel.
    Ceea ce dovedesti si tu. As fi vrut sa-mi spui de ce nu e adevarat ca regimul basescu a fost cum l-am carcaterizat eu. Dupa aceea, daca imi dovedeai obiectivitatea, puteam sa-ti spun de ce absolut oricine va veni in locul lui va fi mai bun ca el. pentru ca, din motive care-mi scapa, tu ai inteles ca articolul este unul pro Ponta. Daca ai fi fost capabil sa livrezi si un argument in acest sens, ar fi avut rost sa discutam.
    Si, ca PS, una e sa incalci normele intr-o campanie electorala (din puncttul meu de vedere campania negativa de dreapta a fost mult mai infecta decat cea de stanga, fara ca asta sa insemne ca aceasya din urma a fost curata) si alta e sa-ti bati joc de o tara timp de 10 ani!

  2. Sper ca şi tinerii/ vârstnicii plecaţi afară să iasă la vot,să nu aştepte ora 18-20,când evident va fi coadă, apoi vor striga că le fură guvernul dreptul de a vota! Manipulări de felul acesta sunt uşor de descifrat chiar şi de către necunoscători ai tehnicilor de manipulare. Pe facebook e un adevărat curent că e “trendi”! să votezi cu Iohanis, cel invitat la 2 televiziuni,dar care a ales-o pe cealaltă!! Nu, un profesor ce sfidează bunul simţ cu casele cumpărate pe meditaţii,cu retrocedări ajunse în braţele sale, care nu are curajul confruntării cu adversarul,nu convinge,nu poate fi preşedinte,mai ales că seamănă leit cu cel actual-un coşmar!!!

  3. Ce e ciudat şi de neînţeles e faptul că oamenii aceştia – armata d-lui Băsescu(pdl-işti,ppmp-işti,…”aripă” de pnl-işti!)-vorbesc de cei din PSD,PC,PNL ca fiind comunişti,viitori făcători de alianţe cu o Rusie ce nu cred că se mai vrea roşie,cu o Chină ce stă pe munţi de bani pe care vor să-i investească(evident că pe profit pt. ei,dar măcar ei sunt serioşi). Aş vrea să văd la ACL,lângă d-l Iohanis, care din susţinători nu a fost comunist(măcar cu carnet,dacă nu chiar beneficiari substanţiali ai regimului!). Îmi place!!! că lipsa lor de argumente se rezumă la a ţipa cât mai tare:minţiţi,d-le…!

  4. Sunt, intr-adevar, ultimele zile ale unui regim imund. SPER. Sper ca cei care nu vor sa mai auda de basescu, udrea, macovei, videanu, boagiu, vass si cati altii ca ei, sa fie mai multi decat cei care se bat in piept ca “aleg schimbarea” dar sa ramana aceleasi “fleurs du mal”, adica “sa nu se schimbe nimic”, vorba lui Caragiale, Dumnezeu sa-i lumineze zambetul, oriunde s-ar afla. Ma doare sufletul. Am ajuns, datorita acestor fiare, ca in anii’90, cand ne certam cu parintii, cu fratii, cu sotii, cu prietenii, din cauza politicii. Ne-au invrajbit si nu incetez sa ma minunez: cum dracu’ ii mai crede cineva? cum a putut cineva sa inteleaga, din ultimele doua seri de dezbateri, ca Johannis e un domn? ca e un destept? ca vrea dreptate pentru toti romanii? EL, care a falsificat acte ca sa obtina niste case? NISTE CASE, nu O CASA….mi-ar fi rusine sa ies pe strada, in locul lui. Pacat ca-i neamt.