ei se-aleg, noi ne-amuzăm!

Adrian Edu, candidat din partea Partidului României Europene la sectorul cinci, promite în fiecare săptămână manele şi bere gratis în parcul Sebastian, dar şi bilete gratuite la “spectacolele” de la Bamboo, pentru pensionari. – Deci vrea să-şi extermine concetăţenii, pe unii prin creşterea colesterolului, pe alţii prin comă alcoolică şi pe ultimii, prin atacuri de cord.

Tot el e un fin cunoscător al alegătorilor săi, aşa că le vorbeşte pre limba lor: “Sunt siderat de toate vrăjelile şi promisiunile tuturor ţăranilor care vor şmekeria sectorului 5” – Eu aş fi adăugat un „mânca-ţ-aş!”, dar eu nu candidez…

Irinel Columbeanu vrea iniţierea unui program pentru promovarea consumului de apă potabilă de la robinet. – Eu mă îndoiesc că idolu’ femeilor are măcar habar în ce încăpere din palat se află obiectul cu pricina!

Şi tot Columbeanu vrea să atragă turiştii, dând liber la fumat în Bucureşti: „Ştiu că fumatul nu este sănătos, dar este destul de util”. – Nici prostia nu e sănătoasă, dar e utilă când vrei să fii penibil!

Giurgiuveni, luaţi de votaţi om serios, cu capul pe umeri! Pâine mai puţină, circ gratis pe săturate! Lume, lume, pune ştampila pe Nicolae Barbu! Ca să latre toţi câinii din Giurgiu!

Doi candidaţi de la Moara Vlăsiei sunt nişte cosmopoliţi. Vor să pună localitatea pe harta lumii, unul cu un teren de cricket, cealaltă cu un circuit de Formula 1.  – Dar de ce nu un hipodrom, un spaţioport sau un teren de fotbal American pe care să se mute NFL-ul?

E bine şi că Superman vrea să salveze Timişoara, că ar cam avea nevoie. Dar s-a lovit, probabil, de o bucată de kryptonită, că a cam renunţat să mai candideze.

Tot în Timişoara, un alt candidat face joculeţe de cuvinte: “motOrza”, “luptătOrza” sau “viitOrza”. – De ce nu “planOrza”, “cuptOrza”, “topOrza”, “umilitOrza”, “caraghiOrza”?

Marius Nicoară le promite clujenilor un Disneyland şi o gardă civică format din pensionari. – Eu zic să le combine şi să asigure ordinea în parcul de distracţii cu seniori de 80-90 de ani, care să alerge după copiii neastâmpăraţi.

Ionel Budeanu e subtil. Îi trimite pe oameni să vadă Lumea de dincolo, ca să fie mulţumiţi de cea de aici, în care el va fi primar.

Cornel Poenar promite hunedorenilor că, după ce va fi ales primar, în localitate vor circula doar maşini cu anvelopele spălate! – Adică va băga oraşul în alertă continuă de gripă aviară?

Daniel Andrei vrea să construiască la Bârlad cea mai mare clădire în formă de cruce din lume, care va găzdui trei biserici, una greacă, alta rusă şi una românească. – Dar una în formă de spital, sau de şcoală sau, pur şi simplu, de pâine, nu vrea să construiască? Ar fi mai utile, cred.

Un candidat independent la Primăria Sectorului 4 al Capitalei, medicul Filip Constantin Tiţian, promite tinerilor “spaţii locative unde să se iubească, să facă sex şi să se bucure de liniştea căminului” – Bănuiesc că se oferă să le şi crească toţi puradeii născuţi în liniştea căminelor! Şi e bine şi cu sexul, dar nu strică şi un pic de gramatică.

Marin Postolache, de la Slatina, vrea interzicerea împerecherii câinilor, prin separarea masculilor de femele. – Eu zic să promiţi că faci asta cu oamenii. Să vezi atunci ce de voturi vei primi!

Luaţi de priviţi la cadindatul ăsta! Mă întreb doar la ce foloseşte unghia-i graţioasă… la pus sare în bucate, sau…

Mirandolina din Roznov vrea metrou între satele Chintinici şi Slobozia. “Prin el” ar urma să fie mînate vacile către păşune şi duse utilajele agricole la terenuri –  No comment!

Şi, pentru final, dă-i românului mintea de pe urmă. O femeie din Dolj s-a gândit să împace şi capra şi varza. Adică să ia mita electorală de la un candidat şi să voteze cu altul! A stat ea şi s-a gândit, că dacă află ăia că n-a pus ştampila pe cine trebuie şi o iau la bătaie? Şi i s-a făcut frică la conştiinţă, aşa că a mers la poliţie!

PS. Tragem linie şi-adunăm şi ne dă cu minus! Plictiseală mare şi cu alegerile astea. N-am prea avut cu ce umple jurnalul de campanie. Poate în toamnă.

PPS. Daţi click pe poze dacă vreţi să le vedeţi mai mari!

PPPS. Ne vedem duminică, la vot!

***

Dacă ţi-au plăcut, poate le citeşti şi pe acestea de aici.

***

Nu uita să te abonezi la newsletter, ca să primeşti imediat veste direct în mail despre noi postări asemănătoare!

Categorii: jurnal de campanie
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular: