dictatura absenţei

Mă uit la circul de la CSM şi mă apucă groaza! Aşa vor arăta “statul de drept” şi “democraţia” de acum înainte? Se va instaura dictatura absenţei? Pentru că cineva n-o vrea pe Mona Pivniceru ministru, magistraţii s-au rătăcit astăzi pe drum, cât să nu se poată constitui cvorumul Consiliului.  Şi o vor face până va reveni TB la Cotroceni, ca să rezolve el definitiv problema.

Desigur, tot el e cel care i-a învăţat pe români cum e să câştigi prin neprezentare, îndemnând la boicotarea referendumului, în care, aşa cum ştim cu toţii, a învins! Ce urmează? Ceilalţi vor sta acasă ca să nu se facă cvorum în Parlamentul care trebuie să ia act de izbânda istorică a lui TB împotriva poporului! Şi scandalul continuă, în timp ce strategia braţelor încrucişate tinde să devină politică de stat.

Exact de asta aveau nevoie românii. Să le spună cineva mare, cineva important, cineva cu greutate, că e în regulă să stai acasă, să chiuleşti, să zaci în propria-ţi indolenţă, pentru ca lucrurile să se rezolve aşa cum vrei tu. Ca şi când n-ar fi fost suficient că există încastrate în fibra acestui norod delăsarea, procrastinarea, fuga de responsabilitate, frica de a ieşi în faţă şi de a lupta pentru drepturi… trebuia acum să vadă, la scară mare, cum toate aceste defecte îţi pot aduce beneficii şi câştig de cauză. Şi exact asta le lipsea celorlalţi. Să simtă cum e inutil să te lupţi pentru valorile în care crezi, să iei poziţie, să te agiţi, să fii activ, să încerci să schimbi ceva în jurul tău, să construieşti. Pentru că nu ai decât de pierdut! Timp, energie, speranţe, idealuri, credinţa că merită să încerci, măcar, să faci ceva.

Lăsând la o parte politica, simpatiile sau antipatiile, frustrările sau satisfacţiile, trebuie să fii tare limitat să nu simţi/înţelegi că toate astea vor avea un efect nefast asupra mentalităţii populaţiei autohtone, care, să fim sinceri cu noi înşine, nici nu a excelat aproape niciodată, de-a lungul istoriei, în calităţile necesare unei mari naţiuni!

UPDATE. Aşa cum prevedeam mai sus, ceilalţi au ameninţat cu amânarea întrunirii Parlamentului pentru reînscăunarea lui TB. Aşa că, repede, repede, CSM-ul şi-a recuperat membrii rătăciţi ieri şi a reuşit să ia act de demisia Monei Pivniceru.

***

Dacă ţi-a plăcut această postare, te poţi abona la newsletter (în meniul din dreapta) pentru a fi printre primii care vei afla, printr-un mail, ce articole noi au mai apărut pe blog.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Sinistru !
   Orice poate fi “interpretat”, dar cifrele, NU !
   … si totusi…

   Aspasia din Milet, și preoteasa Diotima din Mantineea au contribuit la formarea gandirii lui Socrate…
   … in zilele noastre cine-o mai fi Socrate daca ASPASIa = JUSTITIA ?????
   ???????????????????????????????????????????????????????????????????????

  2. Asa ar trebui sa faca si Parlamentul, cand va trebui citita decizia aberanta a CCR. Sa nu fie cvorum.
   Nu poti sa joci corect cu trisorii.
   Si s-o tina tot asa pana cand CSM-ul isi va reveni, va lua act de demisia dnei Pivniceru, Ponta s-o numeasca ministru la Justitie, si abia dupa 2-3 zile sa fie cvorum si in Parlament.
   Nu este corect, dar e mai sanatos.

  3. De frica trezirii conștiințelor PDL a introdus metoda abesnței de la vot, întăi în Parlament și acum la nivel de țara, dar de fapt la nivel de nație, că și-ntre expați sunt destui băsiști ce aveau la îndemână unde să voteze, dar n-au făcut-o.
   Pe de altă parte, subscriu la constatarea: “Exact de asta aveau nevoie românii. Să le spună cineva mare, cineva important, cineva cu greutate, că e în regulă să stai acasă, să chiuleşti, să zaci în propria-ţi indolenţă, pentru ca lucrurile să se rezolve aşa cum vrei tu. ”
   In fapt românii și-au schimbat, de multă vreme, expresiile uzuale. Pe vremea copilăriei mele (pe str. Ștefan Mihăileanu!), dimineața, în drum spre serviciu, bunicul meu și vecinii întălniți în drum, își urau SPOR LA TREABĂ!
   Azi se face urarea SERVICI’ UȘOR!

  4. ”e în regulă să stai acasă, să chiuleşti, să zaci în propria-ţi indolenţă, pentru ca lucrurile să se rezolve aşa cum vrei tu”. Exact ca în bancul ăla… Nu lăsa pe mâine ce poți face azi.Lasă pe poimâine.Și apoi mai lasă-l vero 5 zile că se va găsi vreun prost să facă totul în locul tău.
   În rest… părerea mea este că de la început NU AM AVUT NICI O ȘANSĂ!!!

   1. Subiect de discuţie: Definiţia REFERENDUMULUI. Dacă eu am înţeles bine, referendum înseamnă că cetăţenii unui stat se pronunţă în legătură cu o anumită chestiune DA ori BA. Oricine nu se pronunţă, este în afara referendumului. Se cunoaşte numărul celor care nu s-au prezentat la vot?
    Dacă pe cei care s-au prezentat la vot îi avem în liste cu CNP şi adresă de domiciliu,tot aşa trebuie să îi ştim şi pe cei absenţi. Nu putem face referinţă între o entitate definită şi una nedefinită. Vă rugăm respectuos CCR, publicaţi lista absenţilor!!!

    1. Subscriu sa-i vedem pe sustinatorii lui basescu asa cum ne vad si ei ca si pe cei ascunsi care una zic de ani si alta fac, d-lor de la CCR ! rusine ca omul care a fost condamnat ,a fost acuzat de politie politica a decis contra poporului roman ,a votului democratic si 6 magistrati au fost complici !!! rusine ca varsta si constiinta nu v-au ajutat sa fiti magistrati ci politruci jalnici ,pe care ii vom dezavua pana vor pleca dintr-un for in care nu merita sa stea !!!

    2. Nu există nici o diferență din punctul de vedere a expunerii între cei care s-au prezentat la referendum și cei care nu s-au prezentat: toți sunt în listele electorale, cu CNP și adresă. Cei care au semnat au votat, cei care n-au semnt, n-au votat. (desigur, fac abstracție de fraude)

     1. Diana, vrei să spui că deşi nu au votat parte din cei înscrişi în listă, se poate considera că au participat la referendum?