cui pe cui scoate

Azi, în ziua în care liberalismul românesc se trânteşte cu curul în noroi pentru ca partidul ce-i flutură doctrina să devină unul de mase (ce n-a fost niciodată), am aflat şi mega strategia pritocită de mai marele lui: Becali e arma USL împotriva noii stele a politichiei mioritice, Diaconescu cel senzaţional! Grobianism versus gargară, agresivitate verbală anti mitomanie, lipsă de educaţie contra lipsă de scrupule, fanfaronadă împotriva grandomaniei. Găunoşenie versus găunoşenie!

Sigur că am auzit vechea zicală a străbunilor “cui pe cui scoate”. Şi, deşi înţeleg ce vrea să zică, şi am şi o foarte mare încredere în înţelepciunea populară, mi-ar fi plăcut să poată cineva să-mi explice logic cum se produce o asemenea tărăşenie. Adicătelea cum scoate un cui un alt cui? Concret, nu metaforic! Dar vorba-i vorbă, o luăm ca atare. Şi se pare că asta fac şi liberalii. Care i-au convins şi pe colegii lor social democraţi că unui circar e bine să-i opui un alt circar. Că patronul OTV trebuie ţinut ocupat, ca să nu mai aibă timp să atace guvernul.

Maybach împotriva Rolls Royce! Ceas de aur contra ceas de aur! Cioban la oi versus cioban la telespectatori! Confruntarea secolului! Sigur, există riscul ca toată campania electorală să se rezume, în ochii alegătorilor, la circul dintre cei doi, dintr-un colegiu oarecare. Şi toate mesajele (foarte serioase, de altfel, sunt convins), strategiile de scoatere a ţării din marasmul portocaliu, promisiunile şi planurile viitorilor majoritari, se vor pierde în noianul de declaraţii cu iz puternic de mahala, care mai de care mai ridicole, cu care cei doi candidaţi vor ieşi la rampă, spre deliciul televiziunilor. Şi al populaţiei autohtone, desigur, care va primi zilnic porţie dublă de circ, în aşteptarea promisei pâini. Şi sunt convins că, nu numai că nu se vor anihila reciproc (aşa cum speră, probabil, unii), ci “se vor alege” amândoi în Parlament, spre cinstea şi onoarea naţiunii.

Pentru că ştiu că tot strămoşii noştri înţelepţi mai aveau o vorbă: “Corb la corb nu scoate ochii!”

***

Pe aceeaşi temă poţi citi şi acest articol: Brătianu, Becali… tot cu “B” începe!

***

Dacă ţi-a plăcut această postare, te poţi abona la newsletter (în meniul din dreapta) pentru a fi printre primii care vei afla, printr-un mail, ce articole noi au mai apărut pe blog.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Nu a fost un partid de mase dar vrea sa devina. Telul declarat era sa nu mai existe intr-un final pe scena politica decat PSD si PNL. Prin urmare trebuie sa comunice cu toate paturile sociale. N-are rost sa negam realitatea: Becali si DD au un public foarte larg care nu poate fi neglijat.

   Nici Ponta nici Antonescu nu se pot balacari cu DD. Nu ar face decat sa il introduca in “prima scena”. Eu cred ca aveau nevoie de Becali pentru a-l trimite in lupta pe taramul lui DD. Asta este politica!
   Oricum nu cred ca trebuie sa fim mai rusinati de prezenta lui Becali in viata politica decat de prezenta lui Basescu.

   Partidele reflecta starea actuala a societatii noastre asa ca sa nu fim ipocriti si sa reprosam partidelor standardele calitative joase care sunt de fapt intrinseci poporului nostru in momentul acesta.

  2. Si mie mi-e amar , putem sa ne inscriem la loteria vizelor , poate castigam si noi o viza ca si Corina Dragotescu , colega ta . Nu mai avem valori , chiar si Antonescu e un ilustru epigon pe fotoliul bratienilor , asta e Romnia manelizata , tabloidizata a modelor promovate de revistele colorate si a emisiunilor de profil /dar nici cu emisiunile de stiri nu mi-e rusine cel putin rtv unde “lucri ‘ da la greu si cu becali si cu diaconescu si atnci ce mai vrei / nu m-ar mira ca x partid se promoveze zavorancele pe listelel lor .ca sa ma protejez voi lua in saptamanile ce urmeaza un ghid tv serios voi face dimineata sinteza programelt si voi lipi biletele cu emisiuni , filme ce merita vazute si niht stiri si talk-uri , cu cine voi vota ? voi vedea …in cel mai rau caz i-mi anulez buletinul de vot .