Bisericile moscovite

Vă spuneam aici, când v-am povestit despre călătoria mea la Moscova, că orașul e plin de biserici. De toate formele, dimensiunile și culorile. De la ditamai Catedrala Hristos Mântuitorul, una din primele 3 cele mai mari lăcașuri de cult ortodoxe din lume, până la bisericuțele în care încap câțiva oameni înghesuiți. De la colorata Catedrală Sf. Vasile din Piața Roșie până la austera și alba biserică țaristă din curtea Kremlinului. Mi-au plăcut în special cele mici, pentru că par făcute din turtă dulce.

Așa cum am mai spus, pentru mine bisericile, mănăstirile, catedralele nu sunt decât expresii ale capacității omului de a crea frumos. Nu sunt temple închinate unei ființe supranaturale, ci ode aduse spiritului uman, cel capabil să se autodepășească, să tindă spre evoluție, să lase ceva în urma sa. Vă invit să le admirați și voi, deocamdată în fotografiile făcute de mine.

PS. Click pe poze pentru a le vedea mari!

PPS. Așa cum spuneam și dincolo, aproape la fel de numeroase ca și bisericile sunt… teatrele!

Categorii: călătorii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular: