Cu metroul prin Moscova

Auzisem că metroul din Moscova e deosebit. Iar cei care l-au construit au vrut ca, pe lângă latura lui clar utilitaristă, să aibă și una care să-i bucure pe oameni și la un alt nivel. Și să-i facă să uite că sunt într-o carcasă de beton, la mulți metri adâncime, sub tone de pământ. De aceea multe stații seamănă mai mult cu săli din clădiri istorice sau chiar muzee, cu fresce, mozaicuri, statui sau basoreliefuri incredibile. Evident că oamenii par să se fi obișnuit cu ele și nu le mai observă, în schimb zâmbesc când văd turiștii făcând poze.

Un bilet costă 50 de ruble (cam 3,3 lei). Odată intrat, poți călători cât vrei, să te dai jos și să te urci înapoi, să schimbi magistralele până te plictisești :) Trenurile vin foarte des. Trebuie doar să fii înarmat cu o hartă în care să ai numele stațiile trecute în caractere latine. Și să fii atent la culori. Fiecare linie are câte una și, dacă vrei să nu te rătăcești, ar fi bine să știi exact cum arată cromatic traseul tău.

Iată cele 12 stații vizitate de mine:

Arbatskaya

Belorusskaya

Kievskaya

Komsomolskaya

Mayakovskaya

Novokusnetzkaya

Novoslobodskaya

Paveleskaya

Ploschad Revolyutsii

Prospekt Mira

Slavyansky Bulvar

Taganskaya

PS. Click pe poze pentru a le vedea mari!

Categorii: călătorii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
  •  

    Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

    Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


    Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

    [fbcomments]

    Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular: