vis înaripat al verzei

După ce a stat cuminţică la fereală câteva luni, încercând (nu din proprie iniţiativă, sunt convins) să nu deranjeze prea mult încercările părintelui spiritual de a salva ce se mai poate din echipa de ciordit şi făcut zgomote, Duduia revine pe micul ecran. După ce a sângerat inima-n ea că n-a putut să apere democraţia şi statul “de dreapta”, alături de Macovei şi purtătorul acesteia de usturoi, privându-se de prinosul de recunoştinţă al guvernatorului, Udrea se întoarce şi e pusă pe fapte mari. Prima e umplerea, în direct şi-n exclusivitate, a unei oale cu bucate tradiţionale, întâia dovadă a românismului care n-o lasă să renunţe la a face bine ţărişoarei.

Dacă acum 4 ani tricota şi dădea cu mopul, în tentativa (reuşită, pare-se) de a-i convinge pe cei din Drumul Taberei că e o gospodină ca oricare alta, acum a trecut la făcutul sarmalelor, ocupaţie favorită, după cum se ştie, a româncelor. Care, la spa sau la cumpărături la Paris, printre vuittoane şi jimmychoori, numai la asta visează. Cum ar umple ele nişte foi de varză cu carne tocată. Şi sunt convins că ăstora le-a dus dorul şi Udrea, în tot timpul cât a fost ocupată cu misiunea sfântă de a da naţiunii multe, multe piscine goale. Lucru care, de altfel, sunt sigur, a împiedicat-o să aibă şi un copil cu soţul cald şi sincer şi care n-a înşelat-o niciodată, după cum tot ea mărturisea la gura sobei pe care fierbea mâncarea. Şi pentru că gătitul durează ceva mai mult, n-a pierdut ocazia de a-i trage o horă pe tocuri, că doar nu era să-i farmece pe telespectatori cu un vals în opinci.

Şi ce frumos spunea Păstorel Teodoreanu, în oda lui închinată sarmalei: “Vis înaripat al verzei ce-l avu cât a durat / somnul lung metamorfozic în butoiul de murat…”

Oricum, de apreciat tactica ei. I-a lăsat pe confraţi să încerce să lipească cioburile guvernării, la a căror împrăştiere a contribuit şi ea din plin, i-a privit condescendentă cum se calcă în picioare şi cum îşi trag coate-n figură, a stat deoparte amuzându-se, probabil, de cum încearcă Macovei să scape de ea, a mai scris două-trei texte pe blog, aşa, ca observator obiectiv şi dezintereat al vieţii cetăţii şi a aşteptat cu îngăduinţă şi fâlfâit modest din gene să se aşeze la coadă toţi cei care, cu cuşma în mână, mureau de dorinţa de a-i pupa condurul, pentru a-l îndupleca să le onoreze colegiul.

Într-un final s-a decis. După ce i-a rezolvat pe cei din capitală, de nu le mai trebuie acestora în veci reprezentant portocaliu, s-a decis să le facă o bucurie şi celor din Roman. Ce alt loc mai bun ar fi putut alege cea care se declara nu de mult, vaşnică urmaşă a lui Traian? Sigur, nu înainte de a aminti urbei cât de recunoscătoare trebuie să-i fie pentru investiţiile făcute în oraş de ministerul pe care l-a condus cu atâta pricepere. Pe vremea când, desigur, nu ştia că va fi nevoită să se refugieze acolo, pentru a mai prinde un loc în Parlament.

În motivarea deciziei ei, Duduia spune că a mers acolo “pentru că romaşcanii sunt oameni calzi, deschişi, dornici să cunoască omul înainte de a-l judeca”. Spre deosebire, desigur, de bucureştenii reci şi închişi, care nu ar mai vota-o neam, după ce au apucat să o cunoască!

***

Dacă doreşti să fii informat/ă rapid despre noile postări de pe acest blog, te poţi abona la newsletter (în meniul din dreapta).

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. A pacalit, a trisat, privind in ochii romanilor naivi, pozand ca persoana putin cam prostanaca, dedicata activitatilor marunte de gospodina. Profesorul domniei sale, a avut o mare contributie in instruirea sa, dupa chipul si asemanarea lui. Elena Udrea, este persoana ce poate fi manipulata pana la cel mai degradant nivel , deoarece visul ei este imbogatirea prin mijloace ilegale, afaceri frauduloase si lux penibil pentru orice om cu bun-simt. Speram ca oamenii sa nu mai cumpere marfa de proasta calitate, oferita de echipa portocalie, chiar daca isi schimba culoarea, ( LUPUL ISI SCHIMBA BLANA DAR NARAVUL BA)

  2. Moldovenii o vor vota pentru ca la origine este de-a lor ,adica din Moldova,dar ea ii ignora ,nu stie ca sunt si moldoveni cerebrali,nu cum este ea,subneuronala,gandeste din “putul ” gandirii judecand oamenii dupa miile de euro pe care le arata natiunii ca o imbraca zilnic .

  3. Dacă cei din Roman vor proceda ca cei din Cluj,este spre ruşinea lor sau.Sunt două cauze pentru care ar cucoana Elena Udrea ar primi voturile celor din Roman:
   1.Majoritatea votanţilor sunt portocalii
   2.Majoritatea votanţilor au un singur neuron şi acela atrofiat

  4. Nu stiu de ce televiziunile ii dau atentie acestei izmenite care n-a facut nimic cat a fost in guvern ddecat sa primeasca flori, sa imparta pantofi cu cui la niste moldovence amarate, sa schimbe posete peste posete , sa se dea in barci si in gondole, sa semneze contracte ptr. firme de partid , sa taie panglici la piscine , partii de schi nefolosite , terenuri de forbal la sate fara canalizari si toate idioteniile de pe lume care au vaduvit trei ani de zile bugetele tarii. Cu asemenea “realizari” mai spera s-o aleaga niste tarani naivi. Probabil ca asa spera sa mai iasa odata deputata, ca moldovenii, crede ea, sunt mai fraieri decat bucurestenii. Sa vedem daca va fi asa !

  5. Si Doamne ce o sa mai rad cand va primi cea ce merita asa credincios cum e romanul , iarta dar nu, uita , nu cred ca tine chestia cu sarmalele poate niste poale-n brau ca poalele -n cap cred si le-a pus ca vezi doamne sa nu ramana fara “coledz”