vanghelisme :))

Primarul care este… reales din 4 în 4 ani la sectorul 5, Marian Vanghelie, evident, are toate şansele să rămână în istoria… limbii române! Deja, “almanahele” lui au făcut înconjurul ţării, şi nu m-ar mira dacă ar înlocui în DEX varianta originală :) Se pare, însă, că edilul nostru e o sursă nesecată. Ba chiar, multe din zicerile lui depăşesc cu mult savoarea şi hilarul celor mediatizate. Aşa că mi-am propus să repar această nedreptate, şi să pun umărul la introducerea lui în pantheonul mânuitorilor meşteşugiţi ai dulcii limbi dâmboviţene. Dacă există neologisme, arhaisme, regionalisme, de ce n-ar exista şi… vanghelisme? Iată câteva mostre concludente:

 • Vocea mea se va face auzită oriunde, chiar şi sub apă.
 • Cine nu are loc de mine, nu mă interesează, să se înghesuieşte!
 • Soarta mea a fost hotărâtă de destin.
 • Eu am să-l scot pe Gigi Becali din politică, pentru că Gigi Becali m-a scos pe mine din sărite!
 • Avem nevoie de lideri adevăraţi, nu de maimuţoi implementaţi!
 • Numai cine nu lucrează, nu poate să i se impute că poate să fie şi mici greşeli, dar nu astea!
 • Gigi Becali este un om uman!
 • Şi-ntr-un pom dacă mă puneţi, eu am puncte de vedere.
 • Chiar dacă n-am 200 de kile, când m-apăs. m-apăs rău pe oricine!
 • Sunt oameni tineri, oameni care sunt prezenţi aici în faţă şi pe care vreau să le mulţumesc!
 • Prezenţa mea este datorită stării Bucureştiului în care ne aflăm.
 • În ultimii 5 ani e anormal să mergem cu maşinile şi cu transportul în comun care mergem!
 • Nu există fiinţă umană, fie că locuieşte în Africa, în Asia sau în Rahova, care să nu fi văzut un film, să nu fi rupt o floare, o fată sau un băiat, după cazul care este fiecare!
 • E o fată tânără, care am tot respectul din punctul meu de vedere.
 • Problema e retroactivă şi nu mai poate fi dată înapoi!

 

PS. Auzite la Europa FM :)

***

Categorii: diverse
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Mi se pare de prisos sa comentez..’.vanghelismele’ cand, spre nefericirea mea, constat, cum se construiesc mai…nou frazele:…”mai ma gandesc, mai ma duc…s.a.m.d”…
   Eu tot mai sper ca MAI exista formatori de opinie de -adevaratelea in tara asta…
   P.S.comentariu fara diacritice, fara “tz” si “sh”…

  2. Doamne,ajuta-ne sa-l intelegem pe Vanghelie!!!Eu cred ca o sa-mi cumpar un decodor.Ar trebui sa vorbeasca mai putin ca lumea sa nu realizeze ca nu a trecut pe la scoala.Dar daca e adevarat ca a facut ceva lucruri bune prin Rahova sau Ferentari pe unde e,atunci are un merit.

   1. M-am amuzat de selecţia de vanghelisme…dar nu e el de vina pentru exprimarea lui. De vina e sistemul corupt care l-a promovat din clasa in clasă şi apoi in viaţa. Daca a ajuns unde a ajuns e parte din vina celor ce i-au dat votul pentru ca majoritatea sunt ca el din punctul de vedere al pregătirii socioprofesionale şi culturale. Dar el işi da seama şi, uşor-uşor, se trateaza. Totuşi, in comparaţie cu alţii, mai şcoliţi, omul ăsta e OM: acum 5 ani am avut un mare necaz, am pierdut tot intr-un incendiu riscând să ajung pe drumuri. Acest om, aşa agramat cum era şi mai e, a dispus să mi se acorde un ajutor financiar destul de consistent prin serviciul social al primariei, lucru ce m-a salvat efectiv din situaţia disperată in care am fost. De asemenea, acum câţiva ani, când s-a pus in sect.5 problema stârpirii câinilor maidanezi, acesta, cu destul de mult curaj, s-a dovedit OM şi a refuzat strângerea şi uciderea animalelor spunând că el nu face aşa ceva. Eu, pentru aceste două lucruri, care poate pentru mulţi pot părea mai puţin importante, îi iert exprimarea uneori agramată, pentru că din pct. de ved. moral, omul e mai sus decât mulţi alti sclifosiţi cu scoală mai multă.

  3. In necunoshtintza de cauza se poate rade, daca ajungi prin sectorul de capitala “europeana” condus de acest individ, daca stai de vorba cu locuitorii acelei zone, cam o sa incepi sa treci peste aceste exprimari. Exprimarea sa “mai greoaie” se poate datora shi cercurilor in care “a crescut politic”. Nu sunt un bucureshtean dar am vazut fapte duse la indeplinire de el shi am auzit oameni care au gasit un alean mergand la el. Nu ii tzin partea, dar stimabililor, ce bine cand vezi gunoiul din curtea vecinului shi nu rahatul din propria curte…. Romanisme ieftine, gen shtirile 5 o’clock, de a fi permanent preocupatzi de senzatzie. Ni se intorc stramoshii in pamant vazandu-ne ce am ajuns!

   1. Deci e clar. Stiu ca iti este greu sa recunoşti dar sincer pari a fi un urmas de-al lui “Marean”, get-beget. Nu este greu să scrii cu diacritice, aşa cum nu este greu să scrii fără diacritice. Nu te pune sa reinventezi limba romana… ca te faci de cacao…

    P.S. După cum ai vazut, am folosit cuvinte cu diacritica şi fără. Si totuşi se intelege ce scriu. Dar nu am folosit nici un cuvant cu “sh” sau “tz”. Ai observat diferenţa?