urăsc căldura

De când mă ştiu, mi-a displăcut căldura. Desigur, nu mă refer la cea sufletească :) Ci la cea fizică. Nu, nici aşa nu e bine! E vorba de cea pe care apa, aerul şi fraierul tind s-o emane în exces în anumite perioade ale anului.

Îmi place să beau apă rece. Vara mi-e mai bine dacă nu beau deloc decât dacă beau ceva călduţ, la temperatura camerei. Nu beau cafea sau ceai şi nici lapte. Aşa că acolo nu am o problemă. Doar când beau ciocolată caldă, ea e mai mult călâie. Şi fructele trebuie ţinute în frigider, chiar şi iarna. Mâncarea n-o mănânc niciodată fierbinte. Şi sunt puţine lucruri care îmi displac mai mult decât să mă aşez la masă, să-mi fie poftă şi să nu pot să mănânc, pentru că preparatul respectiv frige! De multe ori mă ard la limbă sau în cerul gurii cu bucate care celorlalţi li se par tocmai bune.

Nu fac baie sau duş cu apă fierbinte. Nici iarna.

Şi acum, cea mai deranjantă dintre călduri, poate şi pentru că e cea mai greu de evitat. Cea atmosferică! Pentru mine, doar gândul că se apropie vara, cu canicula ei aproape nelipsită în ultimii ani, îmi dă o stare de nervozitate. Care se accentuează, evident, pe măsură ce temperatura creşte. Şi creşte, şi creşte… Până când nu mai am stare şi chef de nimic. Încep să mă irite cele mai mici lucruri, de la un zgomot puternic la un miros neplăcut. Mi-e greu să mă concentrez şi, exact ca în cazul unei melodii cu ştuţi-ştuţi-ştuţi, după un timp simt cum îmi explodează capul. Dacă într-o astfel de zi vreun vecin are chef de bormaşinat, pandaxia-i gata!

Din fericire, am un serviciu care nu mă obligă să stau în aer liber în miezul zilei. Chiar şi aşa, sunt seri în care drumul de 5 minute până la autobuz şi cel din staţie până în Casa Scânteii seamănă cu înotatul într-un bazin cu aer fierbinte. La muncă, în studio, pun aerul condiţionat la maxim 20 de grade, ceea ce-i îngheaţă pe colegii mei care nu beneficiază, ca mine, de “binefacerile” toride ale reflectoarelor. Chiar şi aşa, sunt nopţi în care, după vreo jumătate de oră de ştiri, mi-aş dori un ventilator în loc de cameră :)

Din fericire, nu prea transpir. Pentru că asta ar fi pus capac: să trebuiacă să suport şi haine jilave pe mine.

Nu i-am înţeles niciodată pe cei care spun că frigul e mai rău decât căldura. În primul caz te poţi îmbrăca mai gros, poţi pune două pături pe tine. În al doilea… cam ce mai poţi da jos, după ce ai eliminat toate ţesăturile pe care societatea te obligă să le porţi?

Urăsc căldura! Şi-mi pare rău că nu-i mai mare cacofonia, ca să subliniez şi mai apăsat cam cât de tare o urăsc :) Şi m-aş muta şi mâine în Suedia, din două motive: e răcoare şi este civilizaţie! Şi zău dacă, în zile ca asta, cu 42 de grade la umbră, mai ştiu care este prioritar :)

Categorii: anacronic
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Caldura e pentru oamenii care savureaza lenevia si trandaveala. :) Se pare ca Radu e un om muncitor.Lui ii place sudoarea din munca , nu de la caldura mare..caldura mare , mon cher :)

  2. Mie imi place……..caldura, soarele, vara , mancarea calda, ceaiul/cafeaua calda chiar si in aceste zile … nu suport apa rece nici macar in diminetile de vara … ei, nascuta in august, cred ca e normal sa ma simt in mediul meu chiar si in aceste conditii … iar la Sibiu , vara e mai “blanda”… poftiti si vedeti ! :)

  3. La fel si eu , daca te poate consola , suferim in tacere si astepam sa vina vremuri mai … placute acum sunt 31 de grade la noi la Oradea dar e cumplit ieri au fost 39 si asta este temperatura de la statia meteo in oras…. nu esti singur Radu …

  4. Vaaai , cate asemanari! Nici eu nu suport mancarea fierbinte(toti ma vad o ciudata pentru ca eu savurez mancarea mult mai bine cand e rece) , baia/dusul la fel , apa pentru mine are o temperatura care pe altii i-ar ingheta..iar de canicula , mai incape vorba ?! Am drum cu RATB-ul de o ora zilnic, si stau in statie si cate 30 de minute in asteptarea unei masini cu aer conditionat …Zile grele ….