unde-i miliția spirituală a facebook-ului?

Președintele Ales a anunțat că pleacă pentru o scurtă vacanță în Statele Unite ale Americii. Treaba lui. Mi se pare normal ca, după 6 luni în care a ajuns de la numărul 2 într-un partid de 17% la numărul unu în toată țara, să aibă nevoie de câteva zile de odihnă. Mai ales că în toată această perioadă a fost obligat să iasă din ritmul lui obișnuit și să accelereze motoarele la turații care vor fi lăsat urme în structura lui de rezistență. Și urmează să preia o foarte serioasă responsabilitate, ceva mai mare decât să decidă câți bani din bugetul unui oraș se duc pe asfaltări și câți pe zugrăvitul clădirilor. Așa că, repet, mi se pare absolut firesc și n-am de ce să comentez un astfel de gest.

Dar nu pot să nu remarc, fără surprindere, însă, tăcerea miliției spirituale a facebookului, cea care și-a luat în serios rolul de aducere în fața tribunalului poporului internautic, cel care a făcut revoluția și așteaptă cu nerăbdare decapitările, a oricăror derapaje de la ”valorile” evident virtuale ale noii societăți bazate pe like și share, și legitimate de numărul acestora.

Aștept să îi văd pe vajnicii lideri de opinie care rostogoleau toate acele ”informații”, ”sloganuri” și ”pozuțe” care au ținut loc de campanie electorală, sărind ca arși la vederea acestor întinări ale idealurilor revoluționare, care începeau toate cu ”altfel”, și răspândind scrisori rechizitoriale pline de indignare. Să zburde întrebările pe câmpul albastru al monitoarelor. Cum adică lasă totul și își ia vacanță, după ce-a spus cu gurița domniei sale că e timpul să ne apucăm de treabă? Cum își permite să plece la distracție când țara e în nevoie, cu un guvern incapabil, fără buget și cu iarna devastând șoselele? Cum adică se duce la plajă, în loc să dea jos definitiv comuniștii de la butoane și să-i așeze pe cei aprobați de comitetele revoluționare? Pe banii cui se duce el taman în Florida, știut fiind faptul că distanța până acolo e mult mai mare decât până în Dubai, nu există curse low-cost, iar salariul de primar e mai mic decât cel de premier? De ce sfidează o națiune sărăcită de comuniști, zburând tocmai în bogata Americă? Ce, în țară nu găsea unde să se relaxeze, că doar avem și noi locuri frumoase, cu oameni primitori?

Și aștept cu nerăbdare apariția cetățenilor binevoitori și dedicați cauzei, aflați întâmplător pe traseul prezidențial, care să ne trimită poze făcute la Disney World sau în vreo livadă de portocali, din care să reiasă indiferența Celui Ales față de suferințele poporului lăsat în urmă. Și, deși nu fumează, vreau neapărat dovada scoasă la imprimantă că și-a cumpărat un Kent din aeroportul din Miami!

După care, reîntors în țară, drept pedeapsă pentru mârșava trădare, să fie nevoit să numească în cancelaria prezidențială numai pe cei agreați de ”intelectualii” și ”jurnaliștii” de dreapta, singurii care știu cu cine se poate continua glorioasa operă a celui ce se pregătește să părăsească fizic Palatul Cotroceni!

PS. Pentru cititorii mei mai inteligenți, textul e sarcastic la adresa inchizitorilor penibili, adepți ai dublei măsuri.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Remarc cu mare surprindere lipsa ”viespilor” aparatori pentru ”smaltul”prezidential ! Cred ca noul Presedinte,Iohannis sufera enorm de dorul de Romania si-si face constiincios temele pentru viitoarele discursuri,pe care le va mai corecta Blaga sau UNGUREANU,sau ….Il asteptam cu mare interes si mai ales cu speranta !