Udrea și președinția, sau “mănânci calule ovăz”?

În timp ce TB tot pomeneşte de funie în casa spânzuratului, bătând monedă pe bona filipineză a copilului premierului, care a însoţit familia Ponta în vacanţa din SUA, Duduia lui se grăbeşte s-anunţe că n-ar zice “nu” onoarei de a candida la prezidenţiale din partea dreptei. Ea a răspuns unei întrebări de genul “mănânci calule ovăz?”cu un tropăit nărăvaş din tocuri şi cu un alintat “să zicem da”.

După ce s-a-ngrijit ca paparazzi să nu se mai uite prin gard, ci să-i vadă cu toți ochii și aparatele foto leopardul mulat pe costumul de baie, Udrea s-a gândit că nu strică să redevină serioasă. Cu fundul în două luntri, PDL şi MP, ea a simţit nevoia să se ridice în picioare, fără teamă că ar putea aluneca în apă. Mișcarea are cel puțin două obiective imediate. Forţează şi mai tare excluderea din rândul democrat-liberalilor şi, în acelaşi timp, stabileşte din start coordonatele intrării descinderii în mijlocul popularilor. O declaraţie ca un buzdugan care, după ce va fi zdrobit şi ultima fărâmă de răbdare a lui Blaga, va intra în sediul mișcătorilor şi se va aşeza în cui, de-a dreapta jilţului de preşedintă a formaţiunii şi, implicit, de candidată la preşedinţie.

Desigur,este o simplă coincidență faptul că ieşirea la rampă a Duduii vine la puțin timp după ce, acum o săptămână, locatarul de la Cotroceni o scotea iar de la naftalină pe macovei ca s-o fluture românilor pe la nas ca fiind cea mai potrivită în a-i succeda. Întrebat dacă fosta şefă de la turism şi dezvoltare e bună de candidată, TB răspunde candid “Cred că nici nu se gândeşte la aşa ceva“. Ei bine, iată că se gândeşte! Pentru cei încă naivi, o mică aducere aminte a aceleiaşi susţineri din vorbe a fostei procuroare la şefia PDL pentru ca, în momentul adevărului al alegerilor interne, Băsescu s-o uite total. Pe lângă şmecheria evidentă de a oferi opoziţiei şi presei ţinte false, în care acestea să-şi consume muniţia, manevra e simplă: s-o stoarcem pe madam macovei de toate resursele de notorietate şi simpatie publică (?), pentru a le putea apoi transfera realei favorite. Plus că un oscior, aruncat din când în când, chiar şi pur declarativ, ţine fidelii aproape şi pregătiţi să latre din nou, în caz de invazie comunistă! Ceea ce, presupun, se va anunţa iar prin megafoane, în cazul în care Udrea nu va trece nici măcar în turul doi al prezidenţialelor.

Până atunci, însă, mult mai este şi avem timp să facem scenarii despre strategiile politice pe care le vor aborda protagoniştii piesei. După ce a gătit sarmale, a dat cu mopul, a croşetat şi a bătătorit noroaiele satului românesc, doar pentru a ajunge parlamentar, mă gândesc cu groază (profesională, desigur) ce va fi în stare să facă pentru a-şi putea trece în CV un nou stagiu la Palatul Cotroceni, de data aceasta, ca șefă oficială.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. De acord cu Doru, poate întradevăr doreşte să fie regină nu preşedinte şi de aceea a făcut acea gafă memorabilă, de aici se vede cultura pe care a acumulato prin şcolile pe unde a umblat!

  2. Dupa “realizarile” pe care le-a avut cu dotarea comunelor cu piscine, satele fara copii cu parcuri, piscine nefunctionale in sate unde nu au nici apa curenta, “frunza” reprezentativa a Romaniei cu sute de mii de euro (care se putea copia simplu de pe net) – acum se doreste o “printesa” ????
   Ce a mai ramas bun in asta tara ar distruge madame Udrea !!!
   EA NICIODATA !!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Macovei si simpatie publica?? Haida de! Iar duduca…ma gandesc si eu, cu groaza, ce-ar fi in stare sa MAI faca! Redevenind seriosi, in masura in care se poate, cu un astfel de subiect…oare chiar s-ar putea? adica, s-ar gasi romani s-o voteze? in afara celor din diaspora, care cati sa fie, totusi? cate voturi se pot fura? doar daca nu mai iesim noi la vot. Dar eu, Radu, voi vota.

  4. Va rog, cum ma dezabonez la acest site? Nu mai vreau sa citesc articone denigratoare, jignitoare ca si cum Romania este doar o tara de hoti, badarani, mincinosi si…tot ce este mai rau. Cine arata ceva negativ sa aduca si solutii pt schimbare in bine (prin forta si activitatea proprie). Este usor sa vezi paiul sin ochiul altuia…

   1. Nu esti abonata la situl meu.
    Fiecare e liber sa citeasca ce vrea si ce intelege.
    Dar ar fi de bun simt sa te informezi inainte de a presupune ca cel care arata ceva negativ (in cazul acesta, eu) nu face de mult timp foarte mult pentru schimbarea in bine. Chiar si aceste articole au acest scop.

   2. ioi … cum nu e o tara de hoti si baradarni si mincinosi?! DA este o astfel de tara. negarea e o prima etapa.

  5. Eu cred ca de fapt se doreste presedinte ca in Norvegia, adica regina! Asa ar avea si in acte toata tara in feuda (nu ca ar fi impiedicat-o cineva s-o aiba in fond pana acum…), iar base ar putea fi un fel de cardinal Mazarin, ocupat sa traga sforile cu serviciile pe din dos! Pacat ca n-avem si un D’Artagnan si cei trei muschetari, Poanta cantand doar la TV impotriva lui base, de fapt avcand mare grija sa nu deranjeze coabitarea (cum era cu dreptatea aia, pana la capat?! sau capatul era obtinerea privilegiului de premier…?!). Altfel, si dvs, ca si ceilalti anti- (basisti, udristi, pdl-isti…), cadeti in capcana prin care le faceti publicitate gratuit, in favoarea lor si in detrimentul celor multi care-i voiau trimisi la plimbare, spre lojele tribunalelor, dupa cat bine si-au facut… Ia sa vedeti, cu ce poseta si unde se mai afiseaza viitoarea presedinta cu coroana, sau unde mai hahaie chelul cel chior?! Chiar murim de curiozitate, cand isi etaleaza trofeele dobandite din banii sustrasi din buzunarele noastre, cu nonsalanta, ca doar nu kovesi o sa le faca dosare, nu?!…