ţin’ să fie, ţin’ să fie?

În stilu-i caracteristic, pe care adversarii nu reuşesc sub nicio formă nici să-l contracareze, nici să-l imite, locatarul de la Cotroceni s-a cerut iar la televizor pentru a îndruga naţiunii verzi şi uscate. Şi a avut o grămadă de spus, chiar dacă nu toate verzi. Că a susţinut-o şi protejat-o pe Duduia timp de 10 ani nu e o noutate, ci un fel de secret al lui Polichinelle. Că macovei are carenţe consistente de caracter se vede din avion. Sigur, e amuzant c-a spus-o TB, cel care a folosit-o din plin ca să pună mâna pe justiţie şi să umple Europa de istericalele legate de “lovitura de stat”.

Că un ziarist manevrează procurori ar trebui să dea de gândit mai ales băsiştilor, cei care cred că pământul e plat şi că justiţia e independentă. Păi cum e, dacă o poate influenţa nu ditamai “varanul”, ajuns după gratii, ci un simplu jurnalist?

Dar bombiţa bombiţelor a fost anunţul că printre candidaţii la preşedinţie s-a strecurat un agent al serviciilor secrete. De fapt, ăsta a fost mesajul pentru care individul venise la o întâlnire în văzul lumii cu colonelul lui favorit. Obişnuit atât timp să impună agenda politică, el nu s-a sfiit niciodată să lanseze pe piaţă tot felul de zvonuri, care mai de care mai aiuristice, pe principiul: un nebun aruncă o piatră într-un lac…

Habar n-am dacă noua informaţie emanată de TB este reală. El are obiceiul să se ajute cu serviciile secrete pentru a scăpa de adversarii incomozi. Şi, atunci când nu reuşeşte, foloseşte insinuări şi aluzii. Dar, de cele mai multe ori minte cu neruşinare, doar pentru a elimina punctual o presiune asupra sa. De aceea cred că, şi acum, totul nu e decât un balon de săpun, menit să redirecţioneze dezbaterea publică de la posibila lui suspendare, de la ancheta în cazul Galei Bute, de la eşecul sabotării Corinei Creţu… Mă rog, motive ar fi destule pentru care omul ar vrea să se vorbească despre orice altceva decât despre el şi ale lui.

Chiar dacă aş putea presupune că deţine această informaţie, nu cred c-o va lansa pe piaţă. Pentru că e greu de imaginat că a dat de ea în ultimele 2-3 zile (ceea ce, desigur, ar pune sub semnul întrebării capacităţile lui de lider de stat). Plecând de aici, dacă e vorba de Ponta sau Tăriceanu, actual şi fost premier, TB ar trebui să explice de ce nu i-a deconspirat de la început şi a lăsat guvernul pe mâna unui ofiţer sub acoperire. Că nu doar preşedintele ar trebui ferit de dubla comandă, cum s-a exprimat el, nu? Udrea nu e, din motive care nu mai merită înşirate aici. Macovei? Cum, e posibil ca TB să fi folosit un agent al serviciilor secrete pentru a intoxica Europa la referendumul de acum doi ani? Mai rămâne Iohannis. Ce motiv ar avea TB să-l distrugă pe neamţ? Ca să permită reîntoarcerea în cursă a lui Antonescu? Ca să facă din Tăriceanu purtătorul de drapel al dreptei?

Deci, eu cred că ori nu ştie nimic, ori nu va spune ce ştie. Totul nu e decât o mascaradă pentru a mai agita puţin apele. Şi a induce în mintea celor care mai stau să-l asculte, ideea că suspendarea lui sau orice altă mişcare îndreptată împotriva lui sau a Duduii sale nu e decât o încercare a “acelui” agent acoperit de a-i închide gura! Ceea ce, el, desigur, nu va face nici mort, atât timp cât se mai fabrică whiskey în lume!

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Cred că oamenii care devin agenţi în servicii speciale(oare sînt chiar secrete)au un nivel de inteligenţă şi isteţime peste medie.Şi multe alte calităţi care îi fac speciali.Pentru asta cred că merită respect.Ceea ce fac e cu totul altă problemă.Atîta timp cît destinele unor oameni sînt controlate de aceşti oameni intervine moralitatea.Devenind vasali politicului(o parte)cred că trebuie să piardă respectul semenilor.Cît despre TB aş vrea să-l uităm cît mai repede.Că a fost sau mai este agent pentru stăinătăţuri nu cred că oficial vom afla.Dar mi-e frică de ideea că Ponta va fi preşedinte.

  2. Cred ca de la Basescu nu mai am ce afla! Omul s-a desfășurat, ”necesar și suficient”, demonstrându-și ”teorema” . Sunt curioasă cum va funcționa justiția, după…
   cred că acolo e pulsul democrației –