TB şi-a invitat susţinătorii la pomana porcului

Gata, porcul  fost înghiţit! Sincer, nici n-a părut prea greu! Nu ştim exact câtă mastică a folosit ca să-i alunece mai uşor pe gât, dar important e că, la nici 3 luni după ce se jura cu mâna pe conştiinţă că nu-l va mai numi never ever pe Ponta în fruntea vreunui guvern, TB se leapădă dezinvolt de costumul de clown cu care a defilat aproape zilnic pe la televiziuni în campania electorală, şi anunţă, după o oră şi jumătate de profundă analiză, că pisicuţul-dottore-copy-paste-mincinos-patologic corespunde perfect portretului schiţat, de curând, premierului ideal pentru ţară!

Suporterii USL au obţinut cam tot ce se putea de pe urma mersului la urne pe 12 decembrie: majoritate parlamentară covârşitoare, guvern în nici 10 zile, Ponta premier, Băsescu pus, cel puţin deocamdată, cu botul pe labe şi izolat ca niciodată la Cotroceni, nu numai într-o ţară care nu-l mai vrea, dar şi într-o Europă care nu-l mai crede, fără pârghii politice, şi cu duduile, e adevărat, intrate în Parlament, dar cu rol decorativ, aşa cum era menit el de la început. Culmea e că, în pofida acestor lucruri, susţinătorii vocali ai social-liberalilor sunt cei nemulţumiţi şi îi acuză pe aceştia de trădare. Întâi naţională, că au vrut să bage UDMR-ul la guvernare, apoi universală, pentru că au semnat un pact cu diavolul de la Cotroceni. Jurnalişii care i-au lăudat atât de mult în ultimii doi ani sunt ultragiaţi de slăbiciunile incalificabile care le sar acum în ochi! Moderatori, analişti, editorialişti se isterizează public de tupeul celor pe care, nu-i aşa, ei i-au adus la putere, de a dori să guverneze fără aprobarea lor.  După atâţia ani în care au tunat şi-au fulgerat la adresa politicii lui TB de scandal, disensiune, fragmentare, tensiune, conflict permanent, acum se plâng că ea nu e perpetuată de cei pe care i-au încurajat să ajungă în poziţia de a-i pune capăt!

În schimb, adulatorii lui TB n-au nimic de spus. N-au nimic a-i reproşa. Mă aşteptam să-i văd ieşind în stradă şi cerându-i demisia celui care le-a înşelat încrederea, pentru care s-au legat de catarge ca să poată boicota democratic referendumul şi care, acum, dă ţărişoara pe mâinile comuniştilor, cedând laş în faţa prostimii care a votat după cum i-au spus televiziunile lui Felix. Cu alte cuvinte, a trădat misiunea divină cu care românii l-au împovărat acum 8 ani. A deschis uşa antieuropenilor, care vor decreta mâine mutarea ţării, cu tot cu aurul de la Roşia şi cu gazele de şist, direct între Uzbekistan şi Kazahstan. Unde e Macovei legată cu lanţuri de gardul Cotrocenilor, pentru a împiedica justiţia să fie violată în grup şi individual de plagiatori şi somnambuli? Unde sunt cohortele de “naivi” care repetau în cor mesajele propagandei despre apocalipsa care va să vină, acum când idolul lor i-a semnat firmanul cu mânuţa lui tremurândă? De ce nu se dezic marii intelectuali ai patriei de acest lider slab, fără coloană vertebrală, care a abdicat de la valorile milenare ale spiritualităţii româneşti? De ce nu-l înfierează cu mânie proletară oficinele prezidenţiale şi slujitorii lor devotaţi că i-a sedus şi acum abandonat noului regim politic în care va domni cenzura bolşevică?

Toţi se pregătesc să interpeteze oda interesului naţional, pe care, nu-i aşa, în imensa-i înţelepciune, locatarul de la Cotroceni e pe cale s-o compună, din nou, pentru a explica naţiunii cum a împiedicat el războiul civil şi s-a dovedit a fi, de fapt, un factor de stabilitate şi echilibru în acest haos generat de ameţeala temporară a poporului votant.

***

Dacă ţi-a plăcut această postare, te poţi abona la newsletter (în meniul din dreapta) pentru a fi printre primii care vei afla, printr-un mail, ce articole noi au mai apărut pe blog.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Da, TRAIAN BASESCU nu avea nici o alternativa decat sa inghita…in sec si sa-l numeasca pe VICTOR PONTA ,prmministru desemnat. De fapt stia demult acest lucru,dar a incercat,participand la ”concursul demare mitoman”sa mai incurce itele USL .Rezultatul a fost ca s-a ales cu titlul de ”mare mitoman,neintrecut de nimeni”Sa-i fie…debine…