sondaj: cine ar trebui să deszăpezească trotuarele?

Văleu, veni iar iarna peste noi şi ne prinse în tricouri cu mânecă scurtă, aşteptând primăvara. Şi, tot ca de obicei, a nins ca-n poveşti. Pentru cei din satele Munteniei sud-estice, ca în poveştile de groază. Pentru orăşeni, ca-n basmele copilăriei sau ca-n Esenin, dacă au auzit de el :) Autorităţile au făcut ce-au putut. Străzile mai arată cum arată, dar trotuarele… Lăsate în plata domnului, aşteaptă cuminţi pe cineva să le deszăpezească. Cin’ să fie, cin’ să fie? Oamenii zic că primaru’, edilu’ zice că cetăţenii! Tu ce zici? :)

***

Poţi răspunde aici şi la alte întrebări.

Categorii: sondaj
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Hallooooooooooooo! e vorba de curatatul TROTUARELOR,nu localitati,drumuri,autostrazi..

  2. Clar si raspicat: fiecare cetatean,in fata casei lui.Daca vorbim de blocuri,toti locatarii.

   Si asa cum bine s-a prezentat ieri la voi,la RomaniaTV live,ierni grele au fost des,mai in fiecare an,foarte grele cateva si pe vremea lui Ceausescu,ca sa ma exprim concret :). Ei,la o astfel de iarna doresc sa fac referire acum.era cea din ’69. Aveam 11 ani,deci imi amintesc perfect,nu vorbesc din auzite.Sunt din Banat,la noi iernile nu erau chiar atat de grele ca in alte zone,dar in acel an a fost si la noi.Locuiam intr-o curte mare(desi fiecare familie avea apoi in spatele casei,gradina si inca o curte proprie),rotunda,7 familii. Zapada ajunsese la jumatatea ferestrelor. Tata a sapat un tunel pana in mijlocul curtii,la fel au facut si celelalte familii,iar cand s-au intalnit,au sapat mai departe pana la poarta principala,sa putem iesi,noi copiii la scoala,iar cei mari,la serviciu.Culmea,nu se plangea nimeni,noi bash ne bucuram ca aveam labirint pe unde sa ne jucam si sa ne ascundem ,dupa ce “ajutam” la caratul,impinsul zapezii”:)…si nici scolile nu au fost inchise….

   Azi sunt aceleasi ierni grele,dar oamenii nu mai sunt aceiasi:( si nici copiii ( nu vorbesc de cei mici sau de cei care merg la gradinita,dar liceenii,studentii,chiar nu pot,puteau ajuta,ca tot erau inchise toate scolile si facultatile??!!

   1. aceste vremuri le-am trait noi,dar cei de azi nu mai simt responsabilitate fata de nimeni si nimic

  3. Primăria… De ce? Plătim o grămadă de taxe…Ok, le curățăm noi cei de la blocuri, case pe porțiunea blocului(casei) dar să ne scutească de taxe. Străzile sunt curate că trec mașinile. Eu in Cluj, n-am vazut o masina de la deszăpezire în funcțiune, doar când se plimbau aiurea cand nu era nevoie (bănuiesc că în interes de serviciu)

   1. Cred ca ar trebui sa intelegi exact pt ce platesti taxele :( in nici un caz pt curatirea TROTUARELOR…e ca si cum ai spune,platesc chirie,de ce sa mai imi fac curat in casa,sa imi faca proprietarul …sau…platesc impozit pe masina? ia sa vina statul sa mi-o spele si sa o aspire,ca d-aia platesc impozit pe ea…..

   2. P.S. Si daca tot vorbesti de Cluj,Clujul face parte din Romania ,iar Romania din UE,deci is aceleasi legi,da? Uite ca in Germania,daca unul nu iese IMEDIAT (cand abia fulguieste) si nu curata zapada pe toata durata cat ninge, de pe trotuarul DIN FATA casei unde sta,e amendat cu asa o suma de in iarna viitoare incepe din septembrie sa se uite daca nu cumva o nins peste noapte.
    Si mai au nemtii o vorba,care ar trebui publicata (si respectata ) si in ROMANIA in “Buletinul Oficial” : ORICE CETATEAN NU ARE NUMAI DREPTURI,CI SI INDATORIRI. Romanii “bag sama”,au numai drepturi,ca e democratie :))

  4. M-aș fi bucurat să existe posibilitatea de a alege măcar două răspunsuri, fiindcă eu cred că datori sunt să țină localitățile curate (de zăpadă sau gunoaie) atât primăria cât și cetățenii.