Sergiu Nicolaescu nu mai e (si interviul pe care mi l-a acordat Maestrul)

A murit, pentru mine, cel mai mare regizor român. N-o să intru în polemică pentru afirmaţia de dinainte. Vreau doar să-i mulţumesc Maestrului că mi-a dat posibilitatea de a da un 10 unui film românesc: Atunci i-am condamnat pe toţi la moarte! Peliculele şi personajele lor mi-au umplut copilăria, adolescenţa şi tinereţea, m-au făcut să iubesc istoria şi actorii români. Din păcate, după Revoluţie, n-a mai creat nimic memorabil, dar filmele lui de artă realizate înainte de ’89 îl vor păstra acolo unde îi este locul.

În 1996 îmi spunea în emisiunea Printre rânduri: “misiunea mea a fost şi este să fac film istoric. Am considerat întotdeauna că datoria mea este să redau spectatorilor, naţiunii române, demnitatea aceea pe care istoria i-a dat-o şi care într-un anumit regim s-a pierdut. Deci lupta mea a fost de o refacere a istoriei, a moralului şi a demnităţii româneşti. E o misiune. E greu să vă dau detalii, dar m-am considerat ca un misionar în domeniul istoriei”

Puteţi citi aici tot interviul cu regizorul Sergiu Nicolaescu.

Categorii: diverse
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Norocos… putin spus ! De ce nu faci si azi astfel de interviuri ? cu oameni ai momentului …. de valoare bineinteles , atat timp cat mai sunt .!

  2. Esti un norocos ca ai avut aceasta ocazie deosebita de a te intalni si discuta cu el. A fost (si ramane) un colos, face parte dintre oamenii care n-ar trebui sa moara niciodata. Dumnezeu sa-l ierte si sa-i deschida poarta Raiului, asa ma rog si imi doresc.