seară de film

S-au făcut destule filme în care vieţile unor oameni, aparent fără nicio legătură între ei, ajung să se influenţeze reciproc, iar la sfârşit, tu, spectator, ajungi să desluşeşti întregul puzzle. Dar niciunul nu a reuşit să facă acest lucru cu mai multă măiestrie decât cel pe care vi-l recomand azi. Cu o distribuţie de excepţie, scenaristul-regizor schiţează frânturi de universuri ale unor personaje singure sau conectate, construind cu migală un edificiu în care fiecare îşi va găsi locul, la un moment dat. O pledoarie extraordinară pentru conştientizarea faptului că existenţa noastră, deciziile noastre, fricile noastre, laşităţile, curajul, bunătatea… pot avea efecte nebănuite şi, uneori, vitale sau mortale, asupra unor oameni despre care n-am auzit vreodată. Şi de existenţa cărora e posibil să nu aflăm niciodată, chiar dacă ea s-a schimbat datorită sau din cauza noastră. Pelicula a luat 3 Oscaruri, dintre care două esenţiale :)

Crash (2004)

9,5 ★ de la mine!

***

Te invit să vezi toate recomandările mele făcute aici.

Categorii: filme
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. ma uit cu drag la filmele recomandate de tine, multe dintre ele le stiam, pe altele le-am descoperit aici. pentru mine filmul asta e de nota 10 din 10. pana acum (ca nu am reusit sa trec prin toate recomandarile) nu cred ca am gasit 10 stele la vreun film. ai asa ceva pe site? pentru cine pastrezi nota maxima?