seară de film

Vă propun azi primul film al irlandezei Lynne Ramsay, cea care ne-a dat și fenomenalul We need to talk about Kevin. Ei bine, dacă v-a plăcut acela, n-o să fiți dezamăgiți nici acum. Și, dacă îl veți vedea pe acesta primul, sunt convins că vă veți dori să-l vedeți și pe celălalt. Aceeași profunzime în abordarea unor situații existențiale complicate, aceeași grijă de a nu îngroșa tușa mai mult decât e necesar pentru crearea atmosferei optime pentru un astfel de subiect. Pe scurt, un puști din Glasgow e obligat să se maturizeze în timpul grevei gunoierilor din 1973. Cu o familie dominată de un tată bețiv, cu sentimentul de vinovăție care-l macină după moartea accidentală a unui prieten, cu primii fiori de afecțiune pentru o fată, cu speranța că se va muta, la un moment dat, într-o casă nouă, tânărul nostru de doar 12 ani încearcă să facă față vieții care devine din ce în ce mai complicată, fără ca el să-i înțeleagă mecanismele. Din păcate, protagonistul a renunțat la actorie, deși toți criticii îi prevesteau un viitor strălucit în domeniu.

Ratcatcher (1999)

8 ★ de la mine!

Categorii: filme
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Am vazut filmul in urma cu cateva zile si tot dupa filmul “We need to talk about Kevin” m-am ghidat atunci cand am intentionat sa-l urmaresc, pentru ca de obicei asociez un film cu altul atunci cand nu stiu la ce sa ma uit. Mi-e mai usor decat sa rasfoiesc dupa ceva ce as putea vedea, deci caut dupa un anume actor sau alte cateva filtre. Chiar merita sa fie vazut!