Seară de film

Vă invit azi să mă însoțiți în India, ca să vedem un film deosebit. Nu, nu este cu muzică, haine colorate și dans. Da, da, acolo se fac și altfel de filme :) De dragoste, de exemplu, așa cum e cel pe care vi-l propun azi. Cu un scenariu original și legat mult de specificul zonei, dar, în același timp, modern și universal prin temă și profunzime. Se spune că iubirea trece prin stomac. La prima vedere, despre asta ar fi vorba și aici. Dar e mult mai mult de atât. E despre singurătate și nefericire. Împotriva căreia luptă întâmplarea. Sau destinul, după cum spun unii. Care are grijă să încurce traseele a două cutii cu mâncare. Pentru mine, nefamiliarizat cu cinematografia indiană și tributar preconcepțiilor născute din promovarea exclusivă la televiziunile românești a producțiilor muzicale, a fost o surpriză extrem de plăcută.

The Lunchbox (2013)

8 ★ de la mine!

 

***

Te invit să vezi toate recomandările mele făcute aici.

Categorii: filme
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. L-am vazut nu demult. Un film frumos, intr-adevar! Nici macar nu stiu daca este “un film bun”! Este un film frumos, o poveste care decurge “firesc”, fara rasturnari de situatii, un film “linistit”. Poate tocmai in asta consta frumusetea lui. Iar sfarsitul….dar sa lasam cinefilii sa-l vizioneze si sa decida fiecare pentru el/ea insusi/insasi cum intelege finalul. Si foarte probabil, fiecare va avea dreptate in felul in care va intelege finalul filmului :)