seară de film

Ne întoarcem acum în Liban, pentru a vedea o nouă peliculă a regizoarei Nadine Labaki. Cum, nu ştiţi cine e? Înseamnă că n-aţi văzut această bijuterie a ei. Chiar dacă pelicula de azi nu se ridică la nivelul aceleia (scuzabil, de altfel, precedând-o cu câţiva ani), ea reuşeşte să creeze o atmosferă tradiţională în jurul unei poveşti universale. Şase femei, în căutarea iubirii într-o societate conservatoare. Sensibilitate, umor, sacrificiu, resemnare… Nadine nu şi-a asumat doar regia peliculei, ci şi rolul principal, pe care îl aduce la viaţă cu forţă şi delicateţe. Sunt sigur că vom mai auzi de ea, în ambele ipostaze în care aexcelat şi până acum.

Caramel (2007)

8 ★ de la mine!

Categorii: filme
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Pot spune ca ai cele mai aparte gusturi, se vede clar ca esti genu’ de persoana care nu urmareste ultimele filme, ceea ce e placut pentru mine avand in vedere ca am vazut si filme ce au si peste 15 ani vechime, mersi frumos pentru postul asta si pentru restul.

   1. Multumesc de aprecieri, dar sa stii ca ma uit si la filme nou aparute. Doar ca, ai dreptate, am un gust mai aparte :)