seară de film

O surpriză pentru astăzi. Un film rusesc, de acum 30 de ani. E, de altfel, cam singura peliculă sovietică de care-mi mai aduc aminte, mai mult, care face parte din lista mea de preferate. Şi asta nu doar pentru scena de final, una dintre cele mai frumoase văzute vreodată pe ecrane, ci pentru întreaga atmosferă, pentru subiect, pentru jocul actorilor, pentru muzică, pentru imagine. Da, ştiu, pentru unii, limba ar putea fi un impediment, nu spun că mie mi-a fost uşor, deşi eram familiarizat cu sonoritatea ei de la orele de rusă din şcoala generală. Dar, după un timp, uiţi de ea şi te laşi atras în această poveste de dragoste, care transcede elementele specifice sufletului slav. Lyudmila Gurchenko, extraordinară într-unul din rolurile principale.

Vokzal dlya dvoikh (Gară pentru doi) (1982)

8 ★ de la mine!

Categorii: filme
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Nu vreau sa par carcotasa dar unul din filmele “sovietice” pe care as dori sa-l pot revedea este “Zboara cocorii”Cand l-am vazut mi s-a parut superb(aveam 19-20 ani si player Funai in casa).As dori sa-l vad acum cu mintea,varsta,experientele acumulate.Dar cred ca-l voi gasi tot frumos.