seară de film

E timpul pentru un nou clasic. Dar nu unul oareşcare, ci cel care s-a bucurat de, poate, cea mai strălucitoare performanţă actoricească a celei care a fost Bette Davis. O poveste de când lumea, despre tineri care iau locul celor în vârstă, despre leoaica în putere care o dă la o parte pe cea care nu mai poate face faţă luptelor. Un film despre amibiţie, manipulare şi trădare. A avut 14 nominalizări la Oscar, a luat 6. Bette Davis l-a ratat la mustaţă, pe nedrept, după cum spun criticii din ultimii 60 de ani :)

All About Eve (1950)

8,5 ★ de la mine!

***

Te invit să vezi toate recomandările mele făcute aici.

Categorii: filme
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Citesc cu placere postarile dumitale. Ma incanta (daca putem folosi acest cuvant) si comentariile politice. Mi se pare ca avem de-a face cu un om cu carte, una dintre putinele voci echilibrate si decente din spatiul public virtual. Am aderat si la recomandarile de film facute. In general, desi sunt cu mult mai in varsta, rezonez la judecatile si aprecierile pe care le faci si inchei cu ceea ce trebuie citit ca un compliment: sunt pe cale sa dezvolt dependenta de Blogul lui Radu Herjeu.

  2. Interesanta personalitate ai domnule Radu Herjeu. Raman extrem de mirata, de profunzimea gandirii d-tra, si nu numai. Filmele lui Bette Davis, au fost adolescenta mea. Daca nu gresesc, joi seara era o adevarata sarbatoate, cand se transmiteau filme, cu marii actori ai lumii, printre care si ale ei. Cred ca au fost difuzate aproape toate. Dar viata e atat de galopanta azi incat nu credeam ca aceste filme mai pot atinge coarda sensibila a cuiva. E un semn bun, ca nu a disparut in totalitate sensibilitatea si respectul pentru frumos de fapt.