seară de film

A venit timpul să vă recomand un film fabulos. E o producţie libaneză (da, da!) care mi-a amintit mult de Train de vie, al lui Radu Mihăileanu. Acelaşi amestec de umor şi tragic, aceeaşi privire profundă, dar neîncrâncenată, asupra unei realităţi dramatice… O metaforă despre război şi oameni, despre ce-i uneşte şi ce-i desparte pe aceştia, despre ce dă forţă unei comunităţi şi despre cât de uşor lucrurile devin anormale. Un film care ţi se strecoară în gând şi nu-l mai poţi alunga de colo. Se încheie, şi tu rămâi cu gura deschisă şi cu sufletul plin. Şi cu aceeaşi nedumerire legată de incapacitatea cinematografiei româneşti de a produce aşa ceva. De văzut varianta în limba libaneză, nu cea dublată în franceză.

Et maintenant on va où? (Where Do We Go Now?) (2011)

Eu i-am dat 9 stele din 10!

***

Te invit să vezi toate recomandările mele făcute aici.

Categorii: filme
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Chiar pare interesant. Contradicții între creștini și musulmani, între bărbați și femei, între femeile supuse tradiției și celelelalte femei ? Așa pare, după trailer. Am să-l văd.