seară de film

Noi, românii, vorbim mult despre emigrare. Ziarele şi emisiunile noastre sunt pline de ştiri cu români de prin străinătăţuri, confruntaţi zi de zi cu un statut ingrat, dar asumat. Vă recomand azi un film despre o familie de irlandezi, ajunşi în America, unde încearcă să ia viaţa de la început. Nimeresc într-o clădire cu multe personaje ciudate, dar care, poate, sunt imaginea unei societăţi multiculturale şi plurifaţetate. E o poveste despre supravieţuire, nu doar ca indivizi, ci şi ca familie, despre oameni şi legăturile dintre ei. 3 nominalizări la Oscar.

In America (2002)

8 ★ de la mine!

***

Te invit să vezi toate recomandările mele făcute aici!

Categorii: filme
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Oh, filmul ăsta l-am vazut acu mulți multi ani la o gală a filmului englez, la cinema republica; mi-a placut grozav si pe Samantha am tot căutat-o si prin alte filme, cred ca numai de 2 ori m-am mai intilnt cu eaȘ e un film delicat si n-am să-l uit cred niciodata; o sa caut prin biblioteca poate mai gasesc caietele cinema de atunci ca tare multe filme faine am văzut la galele astea. thx Radu!