seară de film

V-aţi săturat de producţiile hollywoodiene? De artisticăriile franţuzeşti? Vreţi un film cum e greu de crezut c-aţi mai văzut? Despre oameni despre care nu ştiţi mai nimic? Despre un univers straniu dar fascinant? Vă propun un film kurd! Despre o comunitate aflată la graniţa dintre Turcia şi Iran, chiar înainte de a doua invazie americană în Irak. E povestea copiilor din satul acela. Care învaţă să supravieţuiască imitându-i pe cei mari şi descoperind că asta nu le aduce fericirea. O dramă profundă, un alt mod de a trăi. De care noi, “occidentalii” suntem atât de puţin conştienţi!

Turtles can fly (2004)

Eu i-am dat 8 stele din 10!

***

Te invit să vezi toate recomandările mele făcute aici.

Categorii: filme
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Buna seara! Nu am vazut filmul, dar din comentariul dvs. banuiesc cam despre ce este vorba; asta imi aminteste de un film sarbesc “Cand voi fi mort si livid”- semnat Kusturita(scuze, daca ortografia nu este corecta). Ma intreb de ce , oare, filmul, lit.(mai ales), teatrul create in perimetrul balcanic au o profunzime aparte, un tragism inconfundabil, respira durere,merg in strafundurile sufletului uman si descopera monstri,dar si scanteia divina…. Mai am o ora din acest an si vreau sa plece mai repede; am suferit mult in acest an, am primit lovituri direct in plex, alaturi de conationalii din strada, m-am simtit umilita de prezenta lui T.B., de obraznicia lui, am fost disperata cand am fost tratati drept nimeni de Europa. Imi doresc si va doresc un an in care cinstea sa fie la mare pret, nu minciuna. P.P.