săriţi, apărători ai justiţiei, băsescu tocmai s-a autodenunţat!

Hei, voi, luptători pentru dreptate şi adevăr, vigilenţi apărători ai justiţiei, unde sunteţi? Scoateţi goarnele şi suflaţi în ele! Alarmaţi Bruxelles-ul, Washington-ul, Phenianul… cineva tocmai a recunoscut o ingerinţă inadmisibilă în funcţionarea unui stat de drept! A, dacă e vorba de Băsescu, nu se pune? Cum aşa? A, el are voie, pentru că el v-a făcut oameni şi voi aveţi caracter, nu muşcaţi mâna care v-a hrănit? Cel puţin până când nu-i cad şi ultimele firimituri? Am înţeles!

Eu, totuşi, îmi fac datoria de cetăţean şi vă semnalez autodenunţul aşa numitului preşedinte al ţării, în direct şi în exclusivitate la postul lui de televiziune. Singur, singurel, netras cu cleştele de unghii şi nici ameninţat cu prohibiţia, sus numitul a afirmat următoarele, referindu-se la Predoiu, ministru al Justiţiei în perioada guvernelor patronate de el: “Când l-am chemat să-l întreb dacă vrea să rămână în guvern, am avut o singură condiţie, să-l propună pe Morar pentru al doilea mandat. ”

Poftim? Staţi un pic să mă frec la ochi şi să recitesc, poate se schimbă înţelesul frazei! Nu, nu se schimbă! Şi, brusc, îmi vin o mulţime de întrebări, ilegitime, desigur, că doar e vorba despre dreptul între drepţi, soarele democraţiei noastre, pavăza împotriva comuniştilor care vor să pună mâna pe justiţie, garantul corectitudinii dosarelor întocmite, doar întâmplător, adversarilor săi politici !

1. Cu ce drept cheamă preşedintele unei ţări un ministru şi-l întreabă dacă vrea să rămână în guvern?

2. Cu ce drept pune un preşedinte condiţii unui ministru pentru a-l păstra (?) în funcţie?

3. Cum se cheamă condiţionarea oferirii unei funcţii de îndeplinirea unor servicii? Ia uite ce zice DEX-ul: Şantaj –  “Constrângere exercitată asupra cuiva prin  mijloace de intimidare, cu scopul de a dobândi în mod injust un folos pentru sine sau pentru altul; mijloc întrebuințat în acest scop.”

4. Cu ce drept impune preşedintele unui ministru al Justiţiei pe cine să propună la conducerea DNA?

Şi, în sfârşit:

5. O fi asta vreo dovadă concretă că în aceşti ultimi 10 ani, justiţia din România i-a făcut pantofii lui Băsescu, prin oamenii impuşi de el, prin şantaj, uneori, în funcţii cheie?

Ce păcat că guvernanţii sunt prea ocupaţi să se calce reciproc pe bombeuri, n-au timp să mai profite de gura slobodă a locatarului de la Cotroceni, pentru a se asigura că acesta nu va mai putea convinge pe nimeni, din ţară sau de prin cancelariile străine, că e neprihănitul războinic pentru apărarea şi victoria legii!

Cât despre vuvuzelele prezidenţiale, care fac un zgomot infernal de fiecare dată când primesc semnal de la Cotroceni, nu-mi făceam mari iluzii că se vor autosesiza acum. Vă tachinam, dragilor, în deschiderea acestui articol. Ştiu că în ochii voştri violul e numai atunci când presupusa victimă strigă, nu şi atunci când tace şi acceptă agresiunea pentru beneficii oarecare. Şi s-ar putea să aveţi dreptate. Aia se cheamă prostituţie!

***

Poţi citi, pe aceeaşi temă, şi acest articol.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Si cei cu aceasta destainuire a basescului,nimic,cine sa se sesizeze oamenii lui ,lingaii lui,la asa popor si asa politruci la ce sa te astepti,acum v ati convins ca securitatea este la conducere la carma ,ce sperante sa ai ca dl.i Ionescu care asteapta politrucii nascuti dupa 89 si aceia vor fi fii de securisti,nomenclaturisti,vor avea calificarea la locul de munca adicatele en fami… slabe sperante la asa popor prost merita asa soarta doar in 90 l au votat pe ilici iliescu,i ti crapau capul daca pomenai ceva de Dl.Ratiu,n amancat salam de soia ca muncitorimea romana,care n februarie 90 sosisera cu batele sai omoare pe liberali si taranisti chiar c a ti uitat repede si ce planuri va faceti amar,amar….

   1. Lucian Mardari ce notă ai avut la limba română?!?!
    Ai ținut, cu tot dinadinsul, să-ți afirmi părerea–e dreptul tău.
    Dar, te-ai făcut de râs, românașule!Știi proverbul: dacă tăceai filozof rămâneai?
    Recitește-ți comentariul și…PLÂNGI!

  2. Personal nu vad logica supararii. Toata lumea stie aceste lucruri. Si care ar fi probelema : De 10 ani face aceste lucruri si pare sa nu fi deranjat pe nimeni. Dambla.

  3. USL…ati fost niste prosti la referendum…v-a jucat pe degete cu tot cu fostii vostri comunisti versati din PSD….asta inseamna ca tot Securitatea face jocurile….si Basescu este omul Securitatii….ce e asa de complicat de inteles ?parerea mea ?…cand vor ajunge la conducere fii si nepotii celor nascuti dupa 1989….mai stam de vorba….pana atunci…ne descurcam cum putem…Doamne ajuta !…

   1. in umila mea parere – s-au inteles inainte de referendum, cam de cand a inceput betivul sa se milogeasca de popor sa nu iasa la vot.

  4. Nu se va sesiza nimeni, nu-ti face griji. Ca oricum, maine va zice la fel de senin ca nu-i adevarat, ni s-a parut ca am auzit ce-am auzit, “rusine, Dinu Patriciu”, el n-a zis si n-a facut asa ceva, de cand a vazut lumina zilei…..Subscriu la critica adresata guvernantilor. V-am votat, domnilor, faceti ce-ati promis. Iata, matelotul recunoaste de buna voie si nesilit de nimeni. Sau va ia IAR la misto??

  5. Bravo, Radu ! Exceptionala postare, adevarul adevarat, asa cum basistii nu vor sa-l vada.