să nu vorbim de funie în casa…

Luat, probabil, de valul campaniei electorale, premierul, aflat la Cluj, s-a trezit că măreşte miza declaraţiilor politice şi-l atacă la baionetă pe Papahagi, unul dintre “intelectualii” autoproclamatei drepte. Iete ce zice domia sa: “În Parlamentul României îmi doresc să nu fie aleşi neofascişti şi am constatat că PDL s-a înconjurat de personaje cu declaraţii şi viziuni fasciste. Unul dintre ei ştiu că va candida aici la Cluj, dl Papahagi, cel care face declaraţii despre femei, minorităţi, despre persoane cu alte orientări sexuale, identice cu ale neofasciştilor din alte ţări”

Toate bune şi frumoase, puţini sunt cei care-şi amintesc cu drag de perioada aceea fascisto-nazisto-legionară care a devastat mapamondul, continentul, România, şi a văzut milioane de oameni murind, doar din cauza etniei, religiei sau a orientării sexuale. Dar să vorbeşti senin despre derapajele lui Papahagi (de ce nu şi de ale lui Neamţu?), în timp ce girezi candidatura unui personaj ca Becali, ar fi uşor hilar, dacă n-ar fi trist. Nu cunosc o persoană publică din România care să se fi făcut remarcată în ultimii ani prin declaraţii mai xenofobe, rasiste, homofobe şi misogine decât suspomenitul. Amestecul de habotnicie şi obtuzitate religioasă, ură faţă de tot ce nu înţelege, dispreţ şi intoleranţă faţă de femei, ţigani, musulmani, negri, homosexuali, seamănă periculos de mult cu mentalitatea legionarilor, ca să rămânem la “tradiţia” românească.

Iată ce spunea în 2008: “noi (la Steaua) nu mai trebuie să luam jucători, mânca-ţi-aş, jucători negri şi ţigani de c… că nu se merită”. Sau: “ţiganii sunt infractori şi nu merită să trăiască în România”. Sau: “homosexualii sunt protejati de Satan”. Sau: „Eu nu vorbesc cu femeia! V-am spus că nu intru în dialog cu femeile. Să discute femeile între ele, eu discut numai cu bărbații!”. Eventual: “Dumnezeu a spus că barbatul e bărbat, iar femeia este curvă. Femeia care înşală este curvă, bărbatul care înşală este băiat deştept”. Sau: “Mi-e scârbă când văd mii de români care au ieşit în stradă  să apere un arab (Raed Arafat)”. Mai vreţi, sau e destul?

De aceea, dacă sunt greu de înghiţit motivele electorale ale “cooptării” lui Becali în marea Uniune care vrea să ridice ţara pe cele mai înalte culmi de civilizaţie, e mult mai dificil de asimilat atacul la oameni asemănători acestuia, dar cu ceva mai multă carte, pe principiul “vorbesc de paiul din ochiul tău, ignorând bârna din al meu”!

***

Dacă vrei, poţi primi direct prin mail informaţii despre orice postare nouă de pe blog. Nu trebuie decât să te abonezi la newsletter (în meniul din dreapta).

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Jiji și Papahagi au un numitor comun; sunt amândoi machedoni, și fac parte dintr-o populație cunoscută de-a lugul timpului pentru apucături xenofobe, rasiste, arogantă și extremistă. Așa că nu vă bateși capul că din ale lor nu-i scoateți pe nicunul, chit că sunt intelectuali subțiri ca Papahagi sau Djuvara, sau oieri bogați ca Becali….

  2. Cat despre becalii …. eu sunt curios daca acolo unde candideaza chiar va fi eles , daca doamne fereste ar fi candidat la mine in colegiu eu as fi votat cu udmr / dar daca stau bine si ma gandesc la aparitiile tv cel mai prezent si cu opinii chiar pertinente a fost deputatul udmr … al carui nume acum repede ,repede imi scapa …. Lakatos Peter ?na ca mi-a trecut amnezia !!!

  3. NU cred ca Ponta a crezut din tot sufletul ce a spus > In politica se pare ca trebuie sa inghiti multe broaste raioase …. poate Victoras are nevoie de un Triferment ! sa il oferim cu “dragoste “…. sa-l intelegem si sa avem incredere in el eu …inca mai am !!!!