să ne sucim, coane Crinule, să ne sucim!

Luni, butonând telecomanda, am ajuns şi la B1. Invitat, Crin Antonescu. Am zăbovit 30 de secunde, cu ochii în laptop şi cu urechile la televizor. Brusc, am avut senzaţia ciudată că, de fapt, era reluarea emisiunii de dimineaţă, de la acelaşi post, în care fusese prezent Băsescu. Ponta-n sus, Ponta-n jos, ce rău e el, ce bun e cel care vorbea. Mai lipsea doar să-l facă plagiator ca să fie preluat tot arsenalul prezidenţial.

Mişcările liderului liberal devin din ce în ce mai neinteligibile. Poţi să înţelegi o parte din motivele care l-au făcut să-şi atace partenerul de alianţă, dar am senzaţia că nici măcar el nu ştie unde vrea să ajungă cu noua “strategie” pe care o bagă pe gât partidului. Interesant este că, pe măsură ce duşmanul lui TB devine şi duşmanul său, el începe să semene din ce în ce mai mult cu preşedintele actual. Jigniri aruncate aiurea la emisiuni de televiziune, ca să-l irite pe celălalt şi să provoace reacţii pe care să le folosească drept pretext pentru alte acţiuni, toane şi schimbări bruşte de atitudine, debarasarea de oamenii de care s-a folosit, dar care acum îl încurcă, autovictimizarea publică. Dar cea mai stridentă similitudine vine din răzgândeala senină, din suceala fără jenă, din întoarcerea la 180 de grade, fără niciun respect pentru gradul de inteligenţă al celor cărora li se adresează.

Iată ce spunea Crin Antonescu pe 10 februarie, despre înfiinţarea alianţei dintre PSD, UNPR şi PC: “Uniunea sau alianţa electorală pentru alegerile europarlamentare constituită astăzi nu este nicio surpriză. Din punctul meu de vedere, este un lucru normal, un lucru anticipat, este o alianţă formată din aliaţi ai noştri şi urez succes la europarlamentare.”

8 zile mai târziu, somează partenerii din USL să desfacă alianţa eletorală, pe motiv că încalcă protocolul Uniunii! Uşurinţa cu care inventează pretexte pentru a forţa ruperea USL nu e depăşită decât de superficialitatea şi de inconsecvenţa acestora. Dar, ca şi în cazul lui TB, nici CA nu pare preocupat decât de interesele de moment, indiferent cât de incoerente se dovedesc faţă de cele de ieri.

PS. Nu vi se pare înduioşător cum “jurnaliştii” băsişti îi fac galerie lui Crin? “Hai tu, Crinuţu, dă-i la gioale lui Ponta, hai că poţi!” a luat locul lui “mult mai doarme căcărău”. Chiar şi numai asta şi ar trebui să-i dea de gândit lui Antonescu!

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular: