să curgă sânge pe străzi

Nu vreau să-l văd pe Huidu, ca persoană, în închisoare. Nu cred că el mai poate învăţa ceva dintr-un popas după gratii. Dacă vederea celor 3 cadavre zdrobite între fiarele contorsionate nu l-a responsabilizat, sigur n-o vor face câteva luni petrecute după gratii, într-o celulă cu covor şi televizor. Nici rudele nu cred că vor simţi cum le dispare durerea, doar pentru că vor citi, din când în când, în tabloide, cum cel ce le-a omorât soţia sau soţul a primit pachet cu cozonac de Crăciun, pe care l-a împărţit, creştineşte, cu tovarăşii de recluziune.

Dar mi-aş fi dorit ca, măcar de data asta, să se dea un semnal tuturor celor care, protejaţi în maşini puternice şi blindate, fac din România poligonul lor privat de exhibiţii auto. Celor care se urcă băuţi la volan, pentru că lor nu li se poate întâmpla nimic, care vorbesc la telefon fără căşti, care-şi pipăie gagica în timp ce universul trebuie să se dea umil la o parte, pentru a le face loc. Care apasă pedala până orgasmează delirant la zvârcolirile cailor putere de sub ei, care se cred şmecheri tocmai pentru că nu respectă, ca ăilalţi, proştii adică, regulile de circulaţie. Şi, mai ales, celor care, prin inconştienţa lor imbecilă, se antrenează, de fapt, să omoare oameni! Să-i omoare! Nu-i zgărie, nu-i jignesc, nu le fură protofelul, nu-i deranjează ascultând manele în autobuz! Îi omoară! Gata, îi fac să dispară. Şi, odată cu ei, toate gândurile lor, toate sentimentele, toate trăirile, toate cărţile citite, tot ce au făcut bine, tot ce puteau să mai facă! Şi aruncă în morminte şi părţi importante din cei care le supravieţuiesc. Aş fi vrut ca ei să vadă că neatenţia, nesimţirea, teribilismul, aroganţa, chiar se plătesc. Că există şi alte urmări ale inconştienţelor lor, nu doar cele suferite de alţii. Poate măcar unul dintre ei s-ar fi dezmeticit cu o secundă înainte de a fi prea târziu.

Nu ştiu câţi actuali sau viitori politicieni vor fi mai atenţi cu gestionarea fondurilor pentru campania electorală, văzându-l pe Adrian Năstase cum a schimbat pereţii vilei sale cu stucaturi şi tablouri de preţ cu priveliştea curţii interioare a puşcăriei.

Ştiu doar că, din nou şi din nou, s-a dat liber la vărsat sânge pe şosele!

PS. Ce mi se pare deja grotesc este că Huidu va putea să dea din nou examen pentru permis de conducere!

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Aveam de gand sa scriu aceleasi lrrucui pe site-ul kiss fm-ului, unde ca de altfel in toata presa (ziare, site-uri) au fost destui care sa-l acuze pe Huidu si sa-l balacareasca. Orice minune tine la romani 3 zile. Dup-asta ramane tragedia celor implicati. Nedumerirea mea este cum de acei aparatori ai dreptatii nu au avut curajul sa dea in Huidu atunci cand el se putea apara, toti cei care au aparut acum pe posturile TV analizandu-l si despicandu-i viata in 40, toti aceia au tacut pana..acum. Acum sar pe el ca hienele sa-l faca bucatele sa-l poata devora mai usor. Este penibil cat de usor poate poporul roman sa dea cu pietre uitand fiecare cetatean ca I S-AR FI PUTUT INTAMPLA CHIAR LUI. Si in aceasta situatie, cand autorul ar fi fost oricine altcineva, ma intreb ne-ar fi convenit sa fim analizati, scanati, acuzati, aratati cu degetul, tarati prin noroaiele constiintei umane. E trist intr-adevar ca au murit 3 oameni nevinovati si multi altii vor ramane traumatizati pe vecie, dar uitam ca acest accident este transformat de presa in varful aisbergului. Au fost atatea alte accidente tragice care au ocupat spatiile televiziunilor pt. exact 1 minut, pe marginea carora nu au aparut atat de multi specialisti de toate culorile (psihologi, preoti, vrajitoare si alte meserii). Au murit multi oameni in tara asta din cauza altor vedete platite din banii contribuabililor si care din pacate au cazierul curat acum. Deci, in concluzie dati-mi voie sa ma intreb: pana unde ne impinge dorinta de a vedea..sange, sacrifiu?? Prin faptul ca Huidu va fi acuzat vom spala toate pacatele celor care au provocat accidente in Romania? De ce societatea noastra e atat de plina de ura si lipsita de coloana vertebrala? Mie mi se pare ca suntem jalnici, patetici si..in cadere libera. Dumnezeu sa-i ierte pe toti cei care au murit in accidente rutiere, dumnezeu sa ne pazeasca pe toti de astfel de situatii si sa ne dea noua, celor mici putere sa putem ierta. Cred ca ar fi mai moral sa nu-i dam pumni in gura acum cand e la pamant. Pedeapsa lui e oricum pe viata, cred ca e destul. Iar daca e sa fie inchis, sa fie judecati retro toti cei care au scapat basma curata!Atat .

  2. Cand am citit prima data despre accidentul soldat cu 3 morti comis de Huidu ( nu conteaza pana la urma numele..desi in cazul asta este un nume cunoscut) m-am pus cum se spune ” in pantofii lui” . Sentimentul a fost ingrozitor (eu fiind sofer). Este un tip inteligent si sunt convinsa ca el a invatat o lectie.
   Uitandu-ne acum spre actul de justitie… ma dau putin in spate ca sa privesc tabloul in ansamblu. Pana la urma nu este singurul accident soldat cu morti in care justitia nu a facut nimic. Legea este lege. In fata legii suntem toti egali sau cel putin ar trebui sa fim.
   Din pacate legislatia nu functioneaza in Romania. Toti avem nevoie de o a doua sansa in viata.Dar nu stiu unde sunt sansele celor morti absolut nevinovati. Legislatia trebuie sa se schimbe sau dc exista atunci sa se aplice. Amenzi pentru orice greseala pentru orice depasire de viteza. In UK sunt camere de supraveghere peste tot. Nu ai cu cine sa negociezi. Ai fost fotografiat, primesti amenda acasa. Nu ai cui sa-i dai mita. Esti chemat in curte si cu asta basta. Trebuie autostrazi care sa permita si vitezomanilor sa alerge in conditii de siguranta maxima. Cred ca sunt mult mai multi vinovati. Nu numai Huidu care nu era la prima abatere. Din pacate nu este primul si nici ultimul caz.. iar drumurile Romaniei vor fi pline in continuare de sange…Si nu cred ca cineva o sa miste un deget sa apuce pixul pentru a da niste legi ferme si nici privirea nu o sa fie mai vigilenta.. din pacate