românii au talent, dar n-au oglinzi…

De fiecare dată când mă uit la “Românii au talent”, sunt încercat de sentimente, emoţii şi trăiri contradictorii. Ba schimb canalul pentru că nu mai pot suporta penibilul pe care nu-l resimte vreunul de pe scenă, ba mă îngrozesc de „normalitatea” înfăţişării unora rupţi total de realitate, ba mă indignez de nedreptatea vieţii, care i-a pus pe câţiva competitori să joace până acum pe alte scene decât ar merita talentul lor. Unii mă amuză, unii mă indispun. Pentru unii mă bucură gândul că, poate, emisiunea e o şansă de care n-au mai avut parte până acum. Alţii îmi dau o stare de bine, pur şi simplu pentru că există. Aşa cum unii mă fac să mă uit cu atenţie şi suspiciune la trecătorii de pe stradă.

Dar aproape toţi îmi întăresc convingerea că oamenii nu se cunosc, nu prea sunt capabili de autoevaluare (fie că e vorba de supra sau subevaluare), nu-şi aleg mai niciodată bine reperele la care să se raporteze, iar alegerile în viaţă sunt făcute aleatoriu, pe baza unor senzaţii despre sine, întărite, de cele mai multe ori, de cei din jur. Şi care explică, în majoritatea cazurilor, eşecurile din viaţă. Pe care, evident, din cam aceleaşi motive, foarte rar şi le asumă.

Categorii: anacronic, viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Trebuie sa recunosc ca nu mai urmaresc aceasta emisiune. M-a dezamagit aproape in totalitate Da. Radu are multa dreptate. Apar pe scena prea multe peroane inchipuite care, ca si in viata, se cred nedreptatite in esecul lor. Dar nu acest aspect mi-a displacut cel mai mult, ci atitudinea si modul de a juriza a altui inchipuit si antipatic prin chiar modul lui de a fi:Mihai Petre. Poate stiti mai multe despre performatele sale, dar eu acum am auzit intaia oara si, sigur, si pentru ultima oara

  2. Da, Dvstra sunteti foarte dragut cu cuvintele cand va referiti la o astfel de emisiune. Si mie imi scapa degetele sa dau pe alt post..de obicei incerc un Discovery science sau chiar Animal Planet. Pentru ca nu suport comentariile mediocre ale Andrei, aroganta lui Mihai Petre.. Cel mai ok sa zicem e Andi Moisescu.. Nu stiu ce cauta el in emisiune, ..dar evident pentru bani.In privinta ” talentelor” singurul cuvant care imi vine in cap este Ratare, ..Sunt persoane inadaptate, ciudate, deluzionate,. dar probabil nu e vina lor..sunt creatii ale societatii in care traim..distrusi cu capul si cu … orientarea .