cele mai bune rezumate ale confruntărilor ”prezidențiale”

În mod firesc, ar trebui acum să scriu o analiză profesionistă (doar sunt specialist în comunicare, nu?) a confruntării televizate dintre cei doi candidați rămași în cursa prezidențială. Să vă disec fiecare frază rostită, să vă subliniez fiecare gest și fiecare microexpresie facială, să vă înșir pe puncte toate reușitele sau eșecurile strategiilor folosite. Să vă deconspir tehnicile de manipulare utilizate și modul în care li se putea face față. Mi-ar fi plăcut să scriu cronica unui meci mare, între doi boxeri demni de ringul în care se află. Dar mi-e imposibil! Cam tot ce se putea spune, am spus pe facebook, la cald. Acum nu pot decât să ilustrez cât mai bine ce-am văzut în cele două seri!

În prima am văzut cea mai proastă, neprofesionistă, părtinitoare emisiune electorală din istoria televiziunii românești, o jignire la adresa și așa slab calitativului jurnalism care se mai face pe la noi. Și am urmărit, cu uimire, recunosc, cel mai slab candidat din ultimii 25 de ani. Și nu, problemele lui nu sunt nici lipsa talentelor oratorice, sau incapacitatea de a explica proveniența caselor, nici aroganța cu ”ghinionul”, nici gașca de băsiști regrupată în spatele lui, așa cum credeam până aseară. Alta e problema, pe care niciun staff de campanie, nici unul mult mai performant decât cel care l-a trimis sau lăsat să meargă la dezbatere, poate rezolva.

Și acum, vă invit să priviți rezumatul primului meci! :))

A doua întâlnire a fost mai bine pregătită de B1. Cu o moderatoare care a reușit să-i țină în frâu și să nu se bage singură în seamnă, adică să-și îndeplinească rolul. Iohannis a fost mai stăpân pe el. Dar s-a văzut clar că, deși l-au pus să memoreze câteva puncte în care trebuie să-l atace pe contracandidat, nu i-au și livrat și argumentele pentru a susține ofensiva! Iată cum a arătat al doilea meci:

Categorii: jurnal de campanie
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Unghiul din care ai “filmat”celedoua intalniri m-a scos din incrancenarea mea partizana!am ras cum n-am crezut ca se poate pe o tema politica,de campanie!Felicitari!