puşcărie all inclusive

Profesori, medici, poliţişti… Încolonarea! Să vi se alăture imediat cei cu venituri sub cel mediu pe economie, cei cu mulţi copii, şomerii, pensionarii şi studenţii! Acum, în pas de defilare, spre cea mai apropiată puşcărie! Acolo veţi primi ceea ce acasă, sau în locuinţele închiriate pe bani grei, nu aveţi! Dacă vi se pare că statul nu e darnic, intraţi în închisoare şi vă veţi convinge de contrariu! Vă aşteaptă un sejur all inclusive, relaxare, divertisment, cursuri gratuite de artă sau de reconversie profesională! Totul, pe banii proştilor cinstiţi de afară!

Asta pentru că, în mărinimia sa, statul are grijă de cei care încalcă legea, hoţi, bătăuşi, tâlhari, violatori, criminali. Pentru că ei sunt viitorul ţării şi lor trebuie să li se asigure condiţii (re)educative, pe care, odată eliberaţi, să le regrete atât de mult, încât să facă tot posibilul să revină. De altfel, peste 45% dintre cei de după gratii sunt recidivişti!

Astfel, un singur deţinut consumă din bogăţia naţională 2340 de lei pe lună! Sigur, nu îi poate pune la bancă, dar la ce i-ar folosi? Aici are incluse mâncarea, medicamentele, căldura, curentul, întreţinerea, spaţiul de recreere, săpunul şi apa caldă, televizorul, plata bodyguarzilor, sistemul de securitate, aşternuturile şi vizitele conjugale. Potrivit rapoartelor oficiale ale Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, un deţinut a beneficiat, în medie, într-un an, de 26 de consultaţii medicale, un examen de specialitate şi un examen de laborator. Ia imaginaţi-vă cât v-ar costa pe unul dintre voi dacă aţi avea nevoie de atâta atenţie din partea sistemului sanitar românesc. În acelaşi timp, tot statul, dragul de el, plăteşte lunar pentru fiecare copil aflat în plasament… 236 de lei! Deci el e mai puţin important, de 10 ori, decât un puşcăriaş. Sigur, în România, copiii sunt mai puţin importanţi şi decât câinii. Dar despre asta am scris aici.

Mă întreb, oare, pentru păstrarea tonusului muscular şi evitarea monotoniei care poate interveni într-un astfel de trai boem, n-ar fi recomandat ca cei care au greşit semenilor sau societăţii, să-şi plătească singuri sejurul la mititica? Să meargă la muncă, de exemplu. Să sape şanţuri, să asfalteze autostrăzi, să zugrăvească grădiniţe, să planteze copaci, să scoată sare din pământ, să spargă pietre în cariere, să taie stuf (am auzit că se vinde foarte bine). Să-şi achite, într-un fel, datoria către stat, în loc să-l pună pe acesta la şi mai mare cheltuială.

Altfel, rămânem în situaţia, cel puţin absurdă, în care unii plătesc cu viaţa, după care, rudele şi prietenii lor, plătesc cu impozitele, existenţa unor tumori ale societăţii.

Categorii: timeless, viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Vreau sa dau statul in judecat pentru ca aplica o serie de masuri de exterminarea romanilor,imi ingradeste dreptul la o viata normala,ca sa traiesc si sa muncesc,nu ca sa muncesc sa supravietuiesc.Imi doresc sa fiu hot,tilhar,sau parlamentar,ca e acelasi lucru.Fur milioane si nu suport regimul detentiei,si recuperez bani din 1001 de taxe pe care le inventez in parlament,si le aplic la 19 miloane de fraieri.In parlament media de virsta este de 60 ani,se stie ca neuroni creierul cu cit inaintezi in varsta mor,si nu mai ai o gandire limpede,deci am ales sa ne conduca niste senili.In ritmul asta in citeva zeci de ani o sa fim o civilizatie disparuta .

  2. DA , INCREDIBIL . SI INCA CEVA , UN COPIL PESTE 2 ANI PRIMESTE PE LUNA 42 LEI , ADICA ECHIVALENTUL A 10 CUTII DE LAPTE DE VACA . CAT SA-I DRAMUIESTI , NU MAI ZIC CAND INCEPE SI SCOALA . HAI CA NU-S CUVINTE DESTULE SA EXPRIME REVOLTA .

  3. Radu mi s-a facut pielea de gaina citind cuvintele tale!si sila de aceasta situatie din tara aia de plins creste din ce in ce mai mult.cind naiba devenim si noi un popor cum se cuvine?