Propagandiștilor, voi n-ați auzit afirmațiile lui Bostan, așa-i?

bani--scoalaTot aștept să se isterizeze societatea civilă, strada, tinerii frumoși și liberi, arhanghelii schimbării, depozitarii curățeniei spirituale și ai înțelepciunii progresiste, speranțele politicii românești și toți propagandiștii care îi deservesc. Să zică cineva ceva, să se lanseze în diatribe șmecherit scrise în care să condamne elucubrațiile ministrului Bostan despre învățământ. Cică accesul gratuit la educație e o meteahnă comunistă. Așa că să facă bine ăia de-și vor copiii la școală să scoată banul. Altul decât cel pe care, oricum îl plătesc la buget prin taxe și impozite! Mă gândeam că cei pomeniți mai sus vor lua foc! Și se vor întrece să devoaleze meșteșugit blogheristic sau în emisiuni cu ștaif economic atacul la Constituție, să înfiereze mentalitatea de extremă dreapta, obscurantismul și gândirea de-un parvenitism sinistru, să semneze zeci de petiții patetice, să facă sute de evenimente pe facebook, chemând la ieșirea în stradă pentru a obține demisia imediată a personajului!

Tot aștept, dar nimic. Așa cum nimic nu a venit dinspre ei nici la alte afirmații halucinante ale colegilor de guvern tehnocrat. Mai țineți minte povestea cu muncitul pe doi lei, ca-n Brazilia? Dar cea cu luxul și discuțiile despre drepturile omului? Ați văzut vreo reacție de la cei care, altfel, sunt foarte vigilenți și gata să iasă în stradă ca să apere țara de comuniști de fiecare dată când îi întoarce cineva cu cheița? Măcar unul să fi îndrăznit să-l întrebe pe artizanul acestui guvern: ”A fost nevoie să moară oameni pentru ca astfel de personaje să ajungă la conducerea României?”

De data asta au și circumstanțe atenuante. Nu au timp. Sunt mult prea ocupați să-și sharuiască orgasmele provocate de intenția guvernului actual de a nu-ți mai cere nu știu ce copii după acte atunci când ai nevoie de ceva de la stat. Vai, ce ditirambe, ce ode, ce extaz! Ia uite ce fac tehnocrații înscăunați de stradă! Ce revoluție în societate, ce diferență față de politicienii veroși de până acum! Să nu mai vorbim atât despre prăbușirea economiei, reintrarea pe deficit bugetar, absența investițiilor, zero bani atrași din fonduri europene, scăderea veniturilor la buget! Astea nu contează!

Să ne înțelegem, măsura e foarte bună! Dar nu poate ține loc de necesara dar inexistenta strategie de a conduce țara. E o acțiune simplu de făcut, cu o imensă tentă de PR. Știm, însă, că la asta sunt foarte buni cei care îi manevrează pe tinerii frumoși și liberi. Important e să știi să le dai o jucărie cu niște sclipici ca să-i ții cuminți, rânjind euforic, până când ai nevoie iar să-i isterizezi, spunându-le că se-ntoarce baubau să le ia dreptul la hipstăreală!

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Buna Radu, nu inteleg in ce bula sociala traiesti de nu ai vazut reactiile a mii de oameni, pornite fix de pe paginile noastre (eu, Bumbes, Oana Baluta si altii am dat tonul cererii unei demiteri pana sa ia fenta si A3 et all).
   Iar scuzele lui nu sunt scuze ci dovezi suplimentare de aroganta, de unde si efectul de bumerang din comentariile de la postarea cu pricina.
   Ce sa mai zic despre faptul ca replica a venit numai dupa ce l-a luat Ciolos la ture si L-A PUS sa-si ceara scuze.
   Noi continuam sa-i cerem insistent demisia, pentru ca omul este periculos si nu numai din cauza declaratiilor recente si a ideilor din spatele lor ci prin prisma intregii lui afilieri externe (sper ca stii la ce ma refer).
   Eu iti recomand sa nu mai folosesti placa asta cu “tinerii frumosi si liberi” (sens peiorativ) pentru ca jignesti niste oameni care au muncit, transpirat si sacrificat timp, energie, familie, drept la pensie si multe altele pentru a-ti face si tie si familiei tale viata mai usoara.
   Apreciez multe pozitii pe care le ai, dar te rog insistent sa nu te transformi intr-un Badea sau Ciuvica.
   Ar trebui sa ma cunosti macar destul cat sa stii ca sunt “the real deal” si ca nu suport acuzatiile nedrepte sau jignirile gratuite.
   Accepta plasarea acestui comentariu si initiaza un dialog cu mine, cu noi. Daca stai dupa gard risti sa te inneci in subiectivitate.
   Te respect destul de mult cat sa scriu aici aceste lucruri, pentru ca sper ca poti fi corect si.. uman.
   Multumesc.
   PS: nu trebuie (si nici nu putem) umple strazile pentru orice rahat din tara asta, man. Nu noi scoatem oamenii in strada ci ies singuri cand decid asta. Noi doar creem conexiunile dintre miile de voci si amplificam elementele care le unesc. Nu am avut niciodata pretentia de a le stii pe toate sau de a fi omnipotenti. Suntem si noi oameni normali, ca si tine.

   1. Eu nu pricep cum te faci ca nu intelegi cui ii era adresat textul meu. Te consideri propagandist? Ia citeste titlul postarii mele!
    Da, am o parere foarte proasta despre cei care s-au lasat manipulati si in noiembrie 2014 si dupa Colectiv. Am o parere foarte proasta despre cei “care si-au luat tara inapoi”. Si am si argumente! Si halul in care e Romania e un argument in plus. Mi se pare caraghios sa se considere jigniti cand sunt pomeniti. Doar nu am inventat eu sintagma! Da, o folosesc in sens peiorativ. Si, pentru ca printre ei or exista si oameni doar creduli, nu si prosti, ma abtin sa mai adaug epitete la sintagma.
    PS. M-ai facut sa rad la aia cu “oamenii ies singuri in strada” :))))))))))))