premierul ateu al Greciei ortodoxe

Deși prevăzută de sondaje, victoria în alegerile din Grecia a unui partid de extremă-stânga pare să fi surprins pe multă lume de-a lungul și de-a latul Europei. Și să îngrijoreze, dar asta e altă discuție. Pe mine nu acest lucru m-a mirat, pentru că nu e greu să câștigi când le promiți unor oameni sleiți, dar naționaliști, câini cu covrigi în coadă care să nu asculte de comenzi rostite în nemțește.

Ci că un ateu declarat a fost votat de atât de mulți cetățeni ai unei țări superortodoxe, în care biserica are o influență foarte mare asupra rânduielilor statului declarat laic. Mai mult, și-a permis să refuze să depună jurământul cu mâna pe biblie, iar asta nu a declanșat isterii naționale și proteste de stradă. Colac peste pupăză, nici nu e însurat, ci trăiește de peste 20 de ani cu iubita sa într-un parteneriat domestic nebinecuvântat de vreun preot. Detalii care, desigur, au fost ignorate aproape complet de mass media de la noi. Să nu cumva să dea idei și altora :)

Acum, serios, vă imaginați câștigând alegerile în România vreun candidat care ar declara fără jenă că nu crede în D-zeu? Unul care, oricât de competent, corect și bine intenționat ar fi, ar îndrăzni să se situeze în afara religiei strămoșești și să nege creatorului chiar meritul de a-l fi propulsat într-o astfel de funcție importantă? Unul care ar sfida tradițiile și cutumele, refuzând cununia în fața Domnului și trăind, practic, în păcat? Unul care crede în evoluționism? Brrrr…

Se sparie gândul de așa blasfemie pe plaiurile mioritice, unde cei 89% dintre cetățeni, autodeclarații credincioși adică, nu fură, nu preacurvesc, sunt toleranți și, în general, respectă cu sfințenie cam toate legile moralei creștine. Așa că nu văd cum cineva ca Alexis ar putea avea succes.

Ar putea el, candidatul, să promită că va ataca Bulgaria ca să ia înapoi Cadrilaterul și că va anexa cu forța Republica Moldova, cu tot cu Transnistria ei, că-i va trimite pe toți ungurii peste graniță, că va scoate țara de sub dictatura masoneriei, sionismului, cârdășiei băncilor, e-urilor sau Bruxellesului, că o va reboteza Dacia, va câștiga fiecare Campionat mondial și european de fotbal, handbal, popice și datul cu părerea, că le va trage câte un pumn în gură lui Obama, Merkel și Putin pe unde îi va întâlni și lui Banciu, când va mai îndrăzni să atace simbolurile naționale.

Dacă nu va strecura din când în când câte un  ”așa să-mi ajute Dzeu”, n-are nicio șansă!

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Eu cred ca la noi toti se declara credinciosi pentru ca au fost vreme indelungata obligati sa se declare atei, sa-si ascunda parerile si credinta. Ca de obicei cand esti constrins, indata ce ti se reda libertatea ” te muti la polul opus”. Din pacate Echilibrul in credinta, in regasirea scarii de valori, in Romania se lasa asteptat.

  2. In tara noastra e multa ipocrizie si(de ce sa n-o spunem?)si prostie!Numai asta poate explica de ce se pune anathema pe cei care nu se declara ,,bisericosi”.Adevaratii credinciosi sunt mai putini decat ce se declara.N-ati vazut ca popii sunt in tot si-n toate.Soborul de preoti!Si toti cei care apar isi fac niste cruci mari,de parca toata viata lor tot asta au facut.Prin asta castiga bunavointa poporului.Teatru curat!

  3. Din pacate, Romania e tara in care oamenii se injura in curtea bisericii ca nu ajung la sarmale!

  4. Nu stiu cum vor evolua lucrurile in Grecia si cat de comunist e Alexis ,dar bravo lor ca au votat pe cineva care nu o sa pupe mâini Merkel,Obama etc…oricum cand la noi comunismul era pe felie..la ei nu a avut nici o sansa….

  5. Foarte bine scris Radu.Romania e tara in care lumea se calca in picioare ca sa poata freca portofelul sau batista de niste oase (moaste) si babele pupa microfonul (asta e pentru cunoscatori) :)

   1. Acum, serios, vă imaginați câștigând alegerile în România vreun candidat care ar declara fără jenă că nu crede în D-zeu?

    S-a intamplat in 1990 si 1992 cand a candidat Ion Iliescu si s-a declarat libet cugetator.