predicţii electorale

Alte alegeri, altă campanie electorală plicticoasă şi, ca mai toate din ultimii 10 ani, fără nicio legătură cu miza scrutinului, ci cu accidentul istoric ce a dus la infestarea Cotrocenilor şi, de acolo, a întregii ţări. Dacă USL nu s-ar fi rupt, scrutinul ar fi fost din start tranşat. Aşa, deşi câştigătorul nu e contestat de nimeni, ochii sunt aţintiţi asupra locurilor 2 şi 3, precum şi asupra procentelor pe care imundul din fruntea statului le-a adus Duduii sale şi acoliţilor lor, inclusiv prin încălcarea grosolană a oricăror norme legale, morale, etice şi de bun simţ.

S-au făcut tone de sondaje de opinie, în care nu cred nici cei care le comandă, nici cei care le citesc, şi, probabil, nici cei care le “decriptează”. Fiecare partid e umflat sau dezumflat, în funcţie de cel care dă banii. Şi bani sunt, după cum se pare, foarte mulţi. Pentru că aproape în fiecare zi, câte un institut cu multe litere separate de punctuleţe scoate la iveală “rezultate îngrijorătoare” sau chiar câte-o “lovitură cumplită” pentru unul sau altul dintre protagoniştii politici. Asta în timp ce prezenţa la vot se anunţă catastrofală şi, prin urmare, necloncudentă pentru adevăratele opinii ale românilor privind clasa lor politică.

Dar alegerile se tranşează cu procentele reieşite din urne, aşa cum un meci de fotbal se câştigă cu goluri, nu cu gălăgia din tribune sau cu timpul de posesie a mingii. Deşi aproape total neinteresante pentru mioritici, europarlamentarele se vor dovedi extrem de importante nu pentru componenţa delegaţiei care ne va reprezenta la Bruxelles ci pentru mişcările de trupe premergătoare marelui război prezidenţial din noiembrie. Fiecare jumătate de procent contează şi ordinea în clasament e mai importantă ca oricând.

Aşa că mă hazardez să fac şi eu o predicţie privind cifrele frumos colorate care vor fi prezentate ca breaking news-uri la televiziunile de ştiri, după numărarea tuturor voturilor.

PSD (+PC+UNPR) – 36-38%
PNL – 15-17%
PDL – 12-14%
PMP – 7-9%

UDMR va lua cât ia de obicei.
Mircea Diaconu va fi ales
FC, PRM, PPDD nu vor depăşi pragul electoral.

Categorii: jurnal de campanie
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular: