plimbă ursu!

În alte ţări, evadarea de la grădina zoologică a unei pume sau ieşirea dintr-un canal a unui crocodil ţin capul de afiş al ziarelor şi jurnalelor de ştiri. Dacă plimbarea lor prin civilizaţie se lasă şi cu morţi, audienţele se ridică la cer, odată cu sufletele victimelor. Mulţi copii (şi adulţi) află, cu această ocazie, cu ce se hrăneşte puma, de unde se trage ea şi câţi pui face pe an. Sau care e diferenţa dintre crocodil şi aligator. Noi suntem, ca de obicei, lipsiţi total de exotism. Aşa că ne mobilizăm armat, politic şi mediatic pentru a prinde ursu’.

Da, nu e prea spectaculos, dar lucrăm şi noi cu ce avem, că s-a plictisit lumea de becali, drăguşanca sau prigoană, iar privatizarea Oltchim pe bază de Dan Diaconescu sau parfumurile comandate în mandatul lui MRU nu ne influenţează chiar aşa de mult viaţa. Şi, chiar dacă de mulţi ani suntem obişnuiţi cu mamiferele astea sălbatice care ignoră sfaturile lui Mecinicopschi, mâncând tot felul de resturi nesănătoase, de neprotejat în tomberoanele modernelor oraşe româneşti, bestia-i bestie şi-şi merită minutul ei de glorie în prime-time.

Da, e adevărat, a omorât un om! Eu cred că a fost în legitimă apărare, ţinând cont că victima era un fel de vânător neaoş, adică fără autorizaţie şi permis de portarmă, adică braconier. Care sigur nu-l prinsese ca să-l ţină în curte pe post de pet, hrănit cu carne fragedă de căprioară, miere aurie şi desert din fructe de pădure, spălat săptămânal cu furtunul şi parfumat cu Eau de foret!

Spre deosebire de cazurile bipezilor care ucid unul, doi, trei… sau nu contează câţi oameni, pe trecerea de pietoni sau ca să le fure 5 lei, Moş Martin a fost condamnat, în contumacie, direct la moarte şi hăituit de armate întregi, în văzul naţiunii. Din fericire, chiar dacă nu au reuşit să-l găsească încă, în fond, în Dâmboviţa se găsesc puzderie de locuri unde se poate ascunde un animal minion ca ursul, l-au graţiat, pe principiul “iartă-l doamne, că nu ştie ce face!”.  Şi, până când nu va fi extras din mijlocul habitatului uman, spre liniştirea gospodinelor care stau la etajele superioare ale blocurilor din capitală, se strânge lumea în faţa televizoarelor… ca la urs. Aşa că n-ar fi exclus ca, în curând, să se producă mega reality show-uri cu titluri ca “Prinde ursul, taie-i coada” sau “Preţul corect pentru blana ursului din pădure”. A, stai, ăsta există deja de vreo 20 de ani şi se cheamă campanie electorală!

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Ca Mos Martin a ucis un om nu e OK ! dar in ce conditii s-a produs iar nu e OK ! Am defrisat paduri peste masura si habitatulul ursului s-a restrans ./mare paradox ‘seful ” defrisarilor a fost un ungur iar cel care se implica in pastrarea “padurilor virgine ” este Magor Csibi (numele lui il pronunt cu… drag pe a celuilalt nu ,nici macar cu dispret ) si mai face actiuni pentru protejarea animalelor > problema cred ca depaseste granitele tarii intrucat am inteles am depasit numarul admis de “Inalta Poarta” solutia …. exportul si asta art rebui s-o facem dar ,in urma unei negocieri “la sange” .