parlament, oglinda ţării

Că suntem o populaţie angrenată într-un proces accelerat de desalfabetizare nu e un secret decât pentru cei incapabili să silabisească titlurile tembele din tabloide. Că fiecare an vede diminuându-se nivelul mediu de cultură generală e cuantificabil în tabelele cu audienţe ale emisiunilor hazna din televiziunile patriei. Că tot acest regres spiritual se reflectă în lipsa de maturitate a populaţiei, în superficialitatea ei, în incapacitatea de a mai asimila şi promova valori, de a discerne, de a înţelege, de a gândi independent de influenţele mediatice, iese la suprafaţă la fiecare rundă de alegeri sau la fiecare dezbatere publică a vreunui subiect controversat.

O posibilă explicaţie a acestui fenomen care pare să nu îngrijoreze prea multă lume şi sigur nu pe cei implicaţi în el, este abandonul şcolar din ţara noastră. Potrivit Comisiei Europene, anul trecut, acesta a fost de 17,4%, faţă de media europeană de 12,8%. Sigur, stăm mai bine ca Spania, care are o rată de 24,9%, ceea ce poate explica de ce mulţi muncitori de la noi sunt preferaţi acolo la culesul de căpşuni. În acelaşi timp, România înregistrează cel mai mic procent de absolvenţi de facultate, după Italia: 21,8%. Ceea ce, sincer, ar trebui diminuat mult, ţinând cont de modul în care universităţile private au scos licenţiaţi pe bandă rulantă!

Dar nici această realitate nu e cauza primordială a halului în care arată societatea noastră de azi. E doar un efect al altor tare care s-au accentuat cronic în ultimii 23 de ani. Una dintre ele a făcut posibilă ajungerea în Parlament a acestui… personaj. Urmăriţi-l şi comentăm după aceea.

V-aţi amuzat? Nu trebuia! :) Nenea ăsta vă poate schimba vieţile cu puterea votului său, dată de inconştienţa unor electori. Păi, la aşa exemplu de succes în viaţă, cui îi mai trebuie şcoală? La ce bun să-ţi pierzi cei mai frumoşi ani în bănci, citind şi scriind tot felul de compuneri, când calea spre high society (pentru cei care nu ştiu să cânte manele sau nu ajung să-şi arate chiloţii la televizor) merge prin altă parte? Cu asemenea modele, mă mir că se mai duce cineva la şcoală.

Ia uite ce zice Vasile Nistor, proaspătul lui şef din PC, partid în care deputatul a migrat imediat după alegeri: “Trebuie să recunosc că pentru noi nu contează din ce segment al populaţiei fac parte: mai puţini inteligenţi, foarte inteligenţi, mai puţini hoţi, foarte hoţi, deci, din electoratul român”. Cu alte cuvinte, nu vă plângeţi, Parlamentu-i oglinda ţării. Aşa-i, deşi n-ar trebui să fie. Că nu ăsta e rolul lui…

***

Ţi-a plăcut? Dă-l mai departe, folosind butoanele de mai jos. Şi te poţi înscrie la newsletter (în meniul din dreapta), dacă vrei să afli primul ce am mai postat pe blog.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. e de groaza , nu-i de ras ! dar ce vine dupa aceste …. nu stiu cum sa le zic, e si mai cumplit : copii lor care vor fi stapanii copiilor nostri !!! scoliti prin “americi si europe “de tot felul

  2. Prostovan rău! Dacă îi asculţi, realizezi că majoritatea celor intraţi în parlament au o singură calitate – doresc să ajungă acolo. Ei doresc, ştiu cum să o facă şi sunt gata să facă orice pentru asta. Bineînţeles, nu merită să fie acolo. Dacă ne uităm în jurul nostru, sigur găsim alţi oameni mult mai potriviţi pentru asta. Numai că acei oameni nu doresc. Tu, Radule, de pildă, sau oricare dintre cei care ”chinuiesc” cu postări blogul ăsta, nu s-ar descurca mai bine decât deputatul Gh. Coman?!? :) Să fim serioşi! Numai că niciunul dintre noi, nu a dorit, cu adevărat, să ajungă în locul lui sau s-ar fi simţit ”ambarasat” şi penibil să profite de oportunitatea PPDD pe piaţa alegerilor. Ia vezi CV-ul lui de parlamentar, mâncaţi-aş! Te spargi de râs. http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=77&cam=2&leg=2012&pag=0&idl=1 Născut în 1969. Teoretic, a mai prins vremurile când în România se făcea şcoală… ”Activitate profesională: 1988-1991 – Lăcătuş mecanic MECON SA. 1992-1997 – plecat din ţară” !!! Activitate profesională – ”plecat din ţară”. Bu-ha-ha!