numai în România (5)

Un nene, ca toţi nenii, ca mine şi ca tine, cititorule, strânsese şi el câţiva lei la ciorap. Cel mai probabil şi-a refuzat mulţi ani câte o îngheţată în lunile caniculare, ca să aibă şi el bănişori albi pentru vremuri negre. Şi, pentru că economia duduie, iar românul e pus pe cheltuit, ce s-a gândit omul nostru? Unde-i place mult cetăţeanului să stea, să se plimbe, să admire, vara la răcoare, iarna la căldură? Într-un supermarket!

Aşa că imediat i-a venit ideea luminată de a investi bietele lui economii într-un… exact, aţi ghicit… supermarket! Cu de toate: făinuţă, ciocolăţică, uleiuţ, cremuţă de ghete şi de dinţi, icruţe negre. D-astea, ştiţi voi! Zis şi făcut. S-a pus omul pe ridicat construcţie falnică în Deva, în zonă cu dever mare, ca să aibă vânzarea spornicie. După ce-a pus ultima ţiglă pe acoperiş, a început să umple rafturile cu tot ce-i lipseşte omului din casă. A angajat paznici şi gestionari, casiere şi măcelari. Adicătelea, a scăzut şomajul în judeţ, ceea ce e foarte frumos din partea lui, că putea să facă el toate astea, şi să-i rămână tot profitul.

A făcut şi reclamă, ca să se bucure locuitorii că vine supermarketu’ la ei! Nu vă mai zic, bucurie mare în cartier. În sfârşit, vine şi ziua cea mare, se deschid larg uşile, clienţii intră timid, că nu se dădeau tigăi la ofertă. Nu ştim dacă au fost mulţumiţi de preţuri, au ba. Dar în imagini se văd cumpărători, deci putem presupune că ceva, ceva pr fi găsit mai ieftin ca în altă parte.

După nici două ore, însă, surpriză, surpriză. Intră un nene (alt nene), ras în cap, care-i pofteşte pe oameni să lase coşurile cu produse şi să iasă în linişte şi ordine. Nu, nu era un exerciţiu de apărare civilă, nici o repetiţie pentru viitorul cutremur. Era un angajat al primăriei care i-a anunţat e toţi că magazinul se închide, pentru că proprietarul nu avea autorizaţii de construire şi funcţionare. La naiba, şi-o fi spus patronul, am vrut să investesc în puţinele locuri în care nu “se poate şi aşa”! Oricum, numai în România cred că poate cineva să deschidă un supermarket fără să aibă aprobare! Şi să primească o amendă de… 400 de lei!

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. In vechiul regim am fost citva timp organ de indrumare si control si n-am taiat in carne vie,ii explicam omului cum e legal,ce a gresit,cum poate remedia greselile,stabileam citeva masuri si termene de realizare si,de multe ori omul rezolva problemele inainte de termen si scapa fara amenda.Daca insa era vorba de rea vointa ,incapatinare,amenintari cu plingerea la partid,etc.aplicam legea isa ma gindeam de doua ori inainte de a incheia procesul verbal cu amenda.

  2. La noi ca la nimeni!!!
   Eu sunt de acord ca respectivul nene a calcat tot ce se putea calca in picioare apropo de lege vis-a vis de constructie. Si si-a meritat soarta! Domnia si prostia se platesc!
   Dar, onor Primarie si ce autoritati mai sunt pe acolo, nu au vazut ca se ridica ditamai constructia? Si asta, nu undeva pe camp , la Rascaietii din Deal !!!! Cum s-a prezentat AUTORITATEA in ziua deschiderii, nu se putea prezenta si in timpul ridicarii respectivului? Zic si eu!