numai în România (2)

Că se fură pe meleagurile mioritice nu e un secret pentru nimeni. Bani, maşini, genţi din maşini, case, băutură, fabrici, biciclete, mâncarea copiilor la şcoală, fier vechi, fier nou, ciment, cuie, voturi, telefoane, priviri, identităţi, vieţi. Dar e prima dată când aud că s-a furat pământ. Nu, nu cu acte sau ocupat abuziv, cu corturi, ci ad literam. Şi nu un pumn dintr-un ghiveci cu flori, ci câteva sute de metri cubi de pe ditamai terenul agricol.

Un nene, ca toţi nepoţii cuminţi, a moştenit de la bunici o bucată de pământ pe malul Jiului. El, din lipsă de timp şi vocaţie, probabil, nu s-a preocupat să-l folosească pentru continuarea tradiţiei familiale de cultivat zarzavaturi. Aşa că n-avea motive nici să-l viziteze prea des şi nici să angajeze o firmă specializată de pază, ca să nu rămână fără vegetaţia sălbatică. Şi nici nu s-a gândit vreo clipă că în România, cel mai sigur mod de a nu rămâne fără ceva, e să dormi, la propriu, pe el!

Nu şi-a imaginat niciodată că sunt oameni care râvnesc la pământul lui şi care vor găsi o metodă inedită de a i-l lua. Cu excavatorul. Au venit mai multe nopţi la rând şi au decopertat aproape întreaga suprafaţă. După care au încărcat solul fertil în camioane şi… duşi au fost. Desigur, nimeni nu i-a văzut. Că doar se-ntâmplă mereu să vină nişte unii pe un câmp, să sape cam un metru adâncime şi să plece cu prada. Mai ales când nu se construieşte nicio autostradă pe acolo.

Sigur că păgubitul a făcut plângere la poliţie, sigur că nici până acum nu a aflat ce s-a-ntâmplat cu pământul lui. Mă întreb cum l-au vândut hoţii? La metru cub, pe marginea şoselei, direct din camion, sau ambalat frumos în punguţe, la florării?

PS. Click pe poză, ca s-o vedeţi mai mare.

Categorii: specimene şi mentalităţi, timeless, viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Saraca tara cand este populata cu asa zisi oameni la ce v ati mai putea astepta e de bine …. inca …

  2. Uluitor ! Nu am mai auzit asa ceva ! Sa speram ca nu se raspandeste moda, tari amatoare de importat pamant fertil sunt destule…

   1. Tara nimanui! Nu inteleg de ce mai surprinde asa ceva, pe cineva. Si totul in numele “democratiei” si……….aderare la “valorile” erope!

  3. foarte tare – pana acum nu s-a mai intamplat. nici nu stiu ce sa zic – dar sigur nu`i de ras.