numai în România (11)

numere-rosiiMai țineți minte cazul unui ofițer al Direcției Rutiere a IGPR care își conducea mașina bine-mersi, de 23 de ani, deși n-avea carnet (despre care vă scriam aici)? Ei bine, azi am unul asemănător! Adevărul e că, uneori, e și greu să-ți imaginezi că oameni în asemenea poziții fac asemenea lucruri. Eu, sincer, mă întreb cum naiba ajung acolo, pentru că e clar că, pe lângă conștiință, le mai lipsește și un nivel, mediu măcar, de inteligență. Faceți cunoștință cu fostul șef al Poliției Rutiere Buzău. Omul și-a cumpărat și el de afară un autoturism second hand. Până aici, nimic anormal. Sau ilegal!

Dar a constatat că înmatricularea lui i-ar scoate din portofel cam mulți bani. Taxa de mediu, RAR-ul, știți voi! Așa că s-a gândit să profite de funcția pe care o are, că doar n-o fi fraier. Prin urmare, periodic, făcea o vizită unui birou învecinat, cel de înmatriculări auto. Și împrumuta numere provizorii (cele roșii) sau chiar definitive. Le monta pe mașină și făcea liniștit naveta Buzău-Râmnicu Sărat. Evident că nimeni nu-l oprea pentru control. Și, chiar dacă ar fi făcut-o, cine ar fi îndrăznit să ceară actele unui ditamai comisar șef? Azi așa, mâine așa, individul făcea economie, nimeni nu era păgubit. În afara statului. Și a bunului simț! Dar pe cine interesează asta?

La un singur lucru nu s-a gândit. De aceea și spuneam mai sus că-i lipsește mai mult decât respectul pentru lege și niscaiva valori. Că există camere de filmare la intrarea în parcarea sediului poliției. care, evident, au înregistrat multiplele intrări și ieșiri ale sale cu mașina personală. Care, surpriză, surpriză, avea mai mereu alte numere! Și, până la urmă, cineva s-a prins!

Acum, ca să fiu sincer, nu știu dacă trebuie să ne mulțumim doar cu dictonul ”prostia se plătește”, sau să ne înfiorăm de faptul că mult prea mulți oameni cu oareșce responsabilități publice sunt primii care își bat joc de ele. Și mă întreb câți scapă neprinși doar pentru că sunt nițel mai isteți decât personajul de mai sus!

Categorii: specimene şi mentalităţi, timeless, viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Face parte din categoria sint mai smecher ca tine. Mentalitatea asta e boala creierului romanesc. Se transmite din generatie in generatie mai ales de la fostii securisti, militieni la copiii lor.

  2. Din acest motiv ( corupția ), societățile nu sunt bine gândite. Regi, împărați, președinți, șefi peste șefi, șefuleți mai mici, etc. Care pe care să prostească mai ușor? AH!

  3. Ma intreb cum a reusit individul sa iasa din scoala de ofiteri cu patalama la mana si sa mai ajunga si comisar sef. Cred ca aici trebuie cautat raspunsul pentru toate anomaliile existente in functionarea sistemului. Nimanui, se pare, nu-i pasa ca acesti oameni investiti cu putere de stat, care au influenta directa asupra vietii oamenilor, au probleme de sanatate mintala ceea ce nu ar trebui sa le permita sa ocupe astfel de posturi. Filtrele prin care ar trebui sa treaca astfel de oameni ori nu mai exista ori sunt si ele contaminate, si asta nu e de mirare avand in vedere nivelul la care a ajuns coruptia!