noaptea minţii portocalii

Îmi place expresia „noaptea minţii”, impusă de Badea. Pentru că se poate folosi în multe ocazii, vis-a-vis de acţiunile şi spusele multor personaje publice. Azi, o să-mi iau libertatea de a o utiliza pentru a eticheta ieşirile la rampă ale pedeliştilor, după ce le-au mai dispărut din faţa ochilor stelele verzi răsărite brusc, duminică seara.

Primul a fost Prigoană care, foarte bine dispus, a trâmbiţat către oricine vroia să-l asculte că cele 17 procente obţinute de pliciul lui la Bucureşti sunt, de fapt, un mare rezultat. Ceva de vis! Care, evident, în subsidiar, l-ar îndreptăţi la o funcţie ceva mai babană în partid, care să-i permită să se răzbune pe Preda, acest „intelectual” cârcotaş, care i-a pus beţe-n roate. Şi care l-a susţinut, evident în mod apolitic, dar public, pe matematicianul independent.

Încet, încet, cele aproape 15 procente primite de PDL la votul politic s-au transformat în 24, pentru că Blaga s-a apucat să numere: „două la primărie, două la şcoala de fete”, adunând la scorul partidului şi pe cele obţinute de puzderia de alianţe făcute de acesta prin ţară, cu care au păcălit naivii (ce delicat sunt) că pe uliţă trece altă Mărie, cu altă pălărie. Sigur, în calcul au intrat şi cei care au votat nişte nume, camuflate bine în verde şi fără sigla la vedere. Dar e firesc, şeful Senatului se pregăteşte să preia partidul şi vrea să mai găsească pe cineva în el. Ori, o navă cu 15% riscă să ajungă rapid o copaie goală.

Cu noile ordine primite, alţi pedelişti şi pedelişori se-nghesuie acum la televiziuni ca să spună că 24% e aproape de ceea ce şi-au propus şi, mai ales, de ceea ce au obţinut acum 4 ani. Mai mult, dacă stai şi te gândeşti bine, de fapt au cam câştigat alegerile, pentru că USL a luat, e adevărat, 50%, dar dacă împarţi la trei, câte partide compun uniunea, vor reveni fiecăruia doar vreo 17 procente, adică mult mai puţin decât au luat ei, salvatorii naţiei.

Pentru că, indiferent dacă îşi acceptă, cu juma’ de gură, înfrângerea (ca Berceanu, care a început deja să facă valuri), sau sunt într-o fază de negare, toţi strigă că rezultatul scrutinului arată aşa pentru că… hai, şi voi, dragilor, în cor, odată cu ei, hai că ştiţi deja… „au luat măsuri dure de scoatere a ţării din criză!”

Să le-aprindă cineva lumina, că s-a lăsat noaptea şi riscă să-şi rupă gâtul pe întuneric, tot ciocnindu-se între ei, unii încercând să abandoneze corabia şi alţii să ajungă la timonă.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Porbabil nu-l v-a mai citi nimeni acum, dar m-am ratacit prin zona si desi imi plac si Victor Ciutacu si Mircea Badea expresia ‘noapte mintii’ nu este inventia lui Ciutacu (care din ce imi aduc eu aminte a folosit-o inaintea lui Badea la TV, dar pot gresi aici) insa este luata dintr-un citat Confucius : “Ignoranta este noaptea mintii, dar o noapte fara luna si stele.”

   1. Nici n-am spus ca ar fi inventia vreunuia dintre ei. Am spus “impusa”, ceea ce cred ca este corect. badea a fost cel care va fi asociat de acum inainte cu aceasta sintagma, indiferent cine a folosit-o primul.

  2. Ca de obicei esti un delicat , cu “noaptea mintii” eu, as zice “putul gandirii” , ar merita o cutie de chibrituri poate ca sa-si faca lumina am vedea o poveste
   “partidul cu chibrituri ” dar mi-e frica sa nu-si dea foc mai bine o socotitoare cu iepurasi ca sa poata sa-si faca adunarile .

  3. Eu am acordat suficient timp si atentie “clasei politice” prin faptul ca m-am dus la vot. Sa mai am si asteptari sau iluzii de la ei, mi se pare (mult) prea mult. Dar fiecare isi petrece timpul cum vrea. De parca partidele din usl cand au pierdut acu 4 ani s-au comportat altfel… De parca si-ar schimba ceva in atitudine daca comentam noi aici… In fine, mai bine nu mai comentez nici eu altceva, poate nu ma pricep la politica si-mi scapa ceva :)

    1. In esenta ai dreptate, Radu. A comenta=a-ti pasa. Sau, cum zicea cineva demult, “noua ne pasa”. A comenta = a arata ca esti gata sa iesi in strada daca e cazul, cum au iesit sustinatorii lui Raed Arafat sau cei care au murit la Revolutie, ca sa dau doua exemple. Cum ar fi putut sa iasa cei de atunci, inainte sa moara Iorga. A comenta= a-ti pasa, a fi viu, a nu fi blazat.
     Eu am ales sa-mi conserv energia vitala pentru altceva. Un fir de iarba mi se pare mult mai important decat pedeleu’ sau useleu’. Mi-am facut datoria, am fost la vot, acum nu ma mai implic 4 ani. Si sper ca nu o sa vina nici un tanc sa-mi distruga firul de iarba, cel putin cat o sa traiesc eu. E o perspectiva egoista, dar e singura de care sunt capabil, cel putin acum.
     PS. Ma gandesc ce carti ar fi putut scrie Paler daca n-ar fi venit pe la tocsouri. Dar probabil ca ar fi fost artificiale, livresti, prin faptul ca a venit si si-a spus parerea a aratat ca e viu si se implica…

     1. Lucian, tu nu+ti conservi energia pentru altceva. tu ai putina energie si alegi s+o folosesti altfel. Eu am suficienta energie si pentru firul de iraba, si penru noua ne pasa, si pentru oameni, si pentru politica…

  4. Imi place asta. Dar de Badea slabe sanse sa imi plac vreodata. Sincer omul mi se pare ca are tipologia sustinator fanatic de Basescu. Ciudat ca e impotriva lui.