nevorbitul de la Cotroceni

După o pauză de câteva luni, în care a stat cu capul la cutie, la sfatul consilierilor sau, mai degrabă, al intuiţiei lui care s-a dovedit, de multe ori, mai puternică decât strategiile apropiaţilor sau opozanţilor săi, TB e gata din nou să conducă poporul pe cele mai înalte culmi de progres şi civilizaţie, pe cărări doar de el ştiute, în virtutea misiunii mesianice primite. După ce a tăcut suficient timp ca naivii să aibă senzaţia că a şi înţeles ceva, totuşi, din votul covârşitor împotriva lui la referendum, preşdintele, sau guvernatorul, cum îi spun răutăcioşii comunişti, plătiţi de mogul, a ieşit la vorbitor şi nu dă semne că s-ar mai opri în viitorul apropiat.

Astfel, după ce luni ne-a reamintit cât e el de imaculat, în cloaca asta politică mizeră, marţi a considerat oportun să profite de generozitatea televiziunilor, ca să ne explice ce-a spus cu o zi înainte, că e clar că suntem mai înceţi la minte, din moment ce vorbele sale nu ne-au aliniat la poarta palatului, ca să-i pupăm mâinile, recunoscători că nu ne-a abandonat. După ce l-a comparat pe Ponta cu Boc, ceea ce mă duce cu gândul că îl place şi o să-l numească şi pe acesta premier de câte ori va fi nevoie, a decis să lase modestia la o parte şi s-a declarat inteligentul naţiunii. Şi pentru că premierul a avut proasta inspiraţie să dea mai multe semnale de armistiţiu (cum am scris aici), luându-i preşedintelui jucăria preferată, acesta s-a decis să-l muşte de fund, de câte ori are ocazia, pe impertinentul care-i dă înainte cu coabitarea, doar, doar acesta se va întoarce şi îi va spune ceva de dulce, oferindu-i pretextul ideal de a ieşi şi mai mult în public, fix şi întâmplător, în mijlocul campaniei electorale, în care copiii lui de suflet, dar mai ales duduile lui dau faţă cu alegătorii. Prin urmare, posibilele şi, oricum, firavele dezbateri pe tema “cât s-a furat în ţara asta în ultimii 4 ani” urmează să fie înlocuite cu dizertaţii despre subiectele preferate ale locatarului de la Cotroceni, săpatul cianotic după aur şi lupta pentru apărarea justiţiei de comuniştii cei răi.

Evident, anunţă naţiunea că o va reprezenta cu verticalitatea-i cunoscută la Consiliul European, unde se vor discuta probleme importante, ca, de exemplu, câţi bani vor reveni României în următorii ani, pe care, oricum nu vom fi în stare să-i absorbim. Şi, pentru că românii de-asta l-au votat, va discuta probleme economice cu deştepţii din celelalte ţări, fără mandatul Parlamentului, care, dacă n-a fost necesar şi cerut când preşedintele a îndatorat ţara la FMI, cu atât mai puţin e justificat acum. Doar el le ştie pe toate şi, mai mult, aşa cum a arătat referendumul, reprezintă încă, ba chiar mai mult decât înainte, voinţa şi viziunea populaţiei autohtone.  După cum se ştie, Legislativul e naşpa, bun doar să aprobe tăieri de salarii şi pensii, şi nu să vizeze vreo strategie naţională, ale cărei efecte vor afecta mersul treburilor prin ţărişoara asta mult timp după ce TB nu va mai avea responsabilitatea demiurgică de a o conduce.

După care vine vineri şi, pentru că trecuse prea mult timp, TB ne fericeşte din nou cu prezenţa pe micul ecran. De data asta ca să facă ce ştie el cel mai bine, adică mişto. Aşa că, în loc să explice de ce România nu e capabilă să folosească veto-ul, ca Cehia sau Polonia, în cazuri în care deciziile de la Bruxelles nu servesc şi intereselor ei, îl ia peste picior pe premier. Ca de obicei, “caterinca” prinde la popor, chiar dacă e făcută de cineva cu un alt statut social decât băieţaşii de cartier sau stand-up-iştii de la televizor.

Şi pentru că a fost şi duminică, şi tot creştinul se odihneşte, şi şeful statului se mai domoleşte din expunerea la reflectoare şi se rezumă la misive, taman bune să umple de galben ecranele televiziunilor. Nu aflăm nimic nou, doar ce ştiam, că toţi sunt nişte iresponsabili, în afara lui, desigur!

Logoreea va continua, cel mai probabil, mai sunt puţine zile până la alegeri şi atâtea procente de rupt de la USL şi dat ARD-ului, încât doar 3 ieşiri săptămânale cred că sunt insuficiente. Soluţia optimă ar fi o emisiune zilnică, moderată de primul vorbitor al ţării, pe modelul celei susţinute cu mult succes peste ocean de Hugo Chavez. În felul acesta vom fi toţi siguri că, indiferent de câte voturi vor fura social liberalii ca să ajungă la putere, Băsescu e aici şi ne apără, chiar şi singur, dacă e nevoie, cu pieptul gol, pentru că adevărul şi justiţia sunt de partea lui. Amin!

***

Dacă ţi-a plăcut această postare, te poţi abona la newsletter (în meniul din dreapta) pentru a fi printre primii care vei afla, printr-un mail, ce articole noi au mai apărut pe blog.

Categorii: viaţa cetăţii
 
      Ţi-a plăcut?
Şi împarte cu prietenii tăi! Facebooktwitter

Vrei să fii informat rapid despre noile postări de pe blog? Simplu! Abonează-te la newsletter!
 •  

  Ai un comentariu de făcut? Be my guest!

  Nu voi aproba apariţia comentariilor nelegate de subiectul postării, fără logică, fără argumente, emanaţie a vreunui talibanism, indiferent de tabără, cu invective, indiferent de destinatar. Și, desigur, nici pe a celor care nu respectă regulile de bun-simţ, decenţă şi corectitudine, ale unei comunicări dintre oaspete (tu) şi gazdă (eu)!


  Dacă ai cont de Facebook, poți comenta în acest box. Dacă nu, ai altă opțiune mai jos:

  [fbcomments]

  Dacă nu ai cont de Facebook, folosește acest formular:


  1. Nu ma impacientati, Traian Ion Jr. e cel mai probabil unul din romanii ce-au emigrat de ceva vreme in State, undeva dupa revolutie cel mai probabil castigand la loteria vizelor. E unul din cei formati in perioada comunista, care odata cu abolirea comunistilor au realizat cat rau a produs regimul comunist Romaniai. Bineinteles, cata vreme comunistii erau la putere nu aveau nicio problema cu ei. Asa cum nici TB n-a fost dizident, ci din contra a fost parte activa a sistemului comunist, cu siguranta ca si Traian Ion Jr a facut parte din sistem, a fost format de sistem, ca acum sa-l huleasca si sa-l injure din toti bojocii.

  2. Dle Traian Ion jr, te recunosc, esti izvorat din vorbele Elenei Udrea:”noi suntem urmasii lui Traian…noi suntem urmasii lui Traian Basescu”. Ai limbajul, cultura, sabloanele celor din tabara lui TB.. Daca nu-ti place ce si cum scrie Radu Herjeu, nu intra in vorba sau spune simplu ”nu-mi place”. Nu mai face pe interesantul si enigmaticul fiindca ”nu te prinde”, esti un imitator sau chiar un plagiator, cuvant pe care-l folositi ca ”timbru” si-l lipiti pe chipul adversarilor vostri politici.